Søg i denne blog

søndag den 31. januar 2010

Forår i hjemmet... sygdom gå væk!!

Trods mere sne, fik jeg taget disse billeder igår i dagslys, og vil dele stemningen med jer :) Nu vil jeg sætte mig over i sofaen under vattæppet med varm te og hækle oldemors firkanter til en change away.. Og så vil jeg finde sengen inden det bliver alt for sent, så nattesøvnen forhåbentlig kan tage toppen af det tilbageværende forkølelse og hals-smerte....
God aften til jer alle derude :)

Sygdom + underholdning af månebarn = træt mutti!

Suk. Jamren. Host. ZzZz. Atjuu.... Øv! Havde sådan glædet mig til at en tid efter praktikken, hvor sygdom ville ramme alle andre end mig! (synd for dem, men tiltrængt for mig Ü)For nu havde jeg jo taget min tørn og mit immunforsvar har været helt nede i den praktik!! Men afslutning i vuggestue gav lige endnu en smittesygdom med på vej... Det startede lidt igår aftes. Men forvrænget stemme og forkølelse! Men i morges.... Hold da op hvor jeg pev.... Havde voldsomme smerter i hals, ingen stemme, helt stoppet til af forkølelse og øm krop.... Jammer, jammer, jammer! Her i formiddags skulle vi have været til Fredericia alle tre og fejre min kærestes fars kone, som fylder år i dag... Månebarn og far måtte afsted selv. Var helt slået ud og magtede bare slet ikke at sidde der til morgenbord og slet ikke kunne sige noget uden at være ved at døø... Så jeg har sovet helt ind til de kom hjem igen tidlig på eftermiddagen. Kunne efter søvnen konstatere, at det havde sat sig endnu mere i kroppen og var bare så øm og træt. Min kæreste havde fået lovning på for et par dage siden, at han måtte tage ud og se på en motorcykel efter Fredericia-svipturen, sammen med en kollega der skal have ny motorcykel. Og i morges aftalte vi, at han stadig kunne tage afsted, når jeg nu fik hvilet mig inden og nok ville være mere frisk. Men hold da op, jeg var færdig da han skulle afsted. Og så kom overraskelsen (eller det vil sige han havde sagt det, jeg havde vist bare ikke lyttet nok).... De skulle helt til Herning fra Århus!! Så fra en times tid som jeg troede, ville de lige pludselig være væk flere timer... Og her stod jeg så, sølle kvinde med aktiv månebarn, der lige havde sovet fra Fredericia og hjem!
Heldigvis er det gået fint, hun har været knapt så pillefinger som hun kan være, vi har leget lidt på gulvet (moderen var vist mere observatør end deltagende). Hulebygning med mors retro stof var især et hit. Og Bamse og "Gylling" har også været meget behjælpelig! Og jeg er blevet mere frisk her den sidste time (derfor også overskud til dette indlæg, mens Lunapigen leger med teletubbies-legeland)... Nu er det mest halsen, der dræber når jeg skal snakke. Med mine meget forvrængede ord.
Den hæklede pude er ny kreation inden London, som jeg lige vil vise :)
Nu vil jeg varme mere varm mælk med honning og putte med månebarn, som i skrivende stund er kravlet op og sidder og hygger her hos mig, mens Bamse synger sang i fjernsynet!

lørdag den 30. januar 2010

Sortering af retro sengebetræk samt det dejligste barn!

Dagen i dag er gået med at rydde op i stof (pyhhh der var meget, men sikke et rus!) og så har jeg passet denne smukke solstråle!! Min veninde fra efterskolen har tilbragt dagen med os, såå skønt. Nu venter jeg på en anden dejlig pige, som skal være krea med mig i aften, mens indsamling til Haiti kører i baggrunden...

Hæklet hårbøjle og gaver på vej :)

Så kom dagen - sidste dag i praktikken! Igår var både en afslutning på en udviklende, til tider frustrerende, lærerig, men også en kærlig tid. Jeg mødte hende her. Min kreasoulmate... Ja og på mange andre punkter også. Mange af de samme værdier tror vi på, varme og knus er et MUST, og jeg smiler konstant når jeg er sammen med hende, for hun er noget af det mest livsglade og inspirerende som jeg kender :)
Så det var hårdt at sige farvel... selvom det ikke var farvel til hende. Men til vores hverdag sammen. Og som I jo sikkert kender det, så kræver det lidt lige at huske at få skrevet, fået lavet aftaler, aftale nye aftaler efter afbud og udskudt aftaler sådan midt i familieliv, arbejde, eksaminer, børn, kreative syslerier, to-do-lister, rengøring, vasketøj, opvask og sygdom... Men det klarer vi nok :) Hun fik den hæklede hårbøjle, samt et gavekort på sommerhus-weekend i mine forældres sommerhus (To do: aftale lån af sommerhus med mor!).
Og så er der gaver på vej til de tre deltagere i min gaveleg, som først fik kommenteret på indlæg :) Når gaverne er modtaget kommer der billeder! Da jeg i lynets hast skulle pakke gaverne ind i går inden jeg skulle skynde mig ned på posthuset inden lukketid, ja så var lillepigen ikke helt så samarbejdsvillig og fik derfor sendt gaverne afsted uden en lille hilsen som planlagt. Men piger; håber I kan bruge gaven, og at I evt. har det der skal bruges eller køber det til, så I kan nyde gaven i jeres hjem :)

onsdag den 27. januar 2010

Kreative ting, tillykke-gave og godnat!


Efter en aften ved symaskinen for at arbejde videre på mine gaver til gavevandring-legen, så er det ved at være sengetid for mit vedkommende :) i morgen er det 2. sidste arbejdsdag inden praktikslut. Mærkeligt at skulle sige farvel til børn, forældre og personale... men nødvendigt for at komme videre og slutte uddannelsen til sommer!

De øverste billeder viser noget nyt tapet og papir, samt voksdug til nye hagesmække til Luna (tiltrængt!), 2 sæt sengetøj mere og min ene favorit-te ud af to yndlings!

I dag havde jeg lige hurtigt besøg af min ungdoms-allerkæreste-veninde, som blev uddannet pædagog i mandags, og til hende ventede en blomst samt en hoptimist birdie i grøn (kunne ikke finde billede af den grønne, derfor den lilla.)

Lidt genbrugsguld og retro stof :)

Lidt mere shoppingsager fra min side :) Et gammel forklæde pga det fine stof som lommerne består af! Tre lækre garnnøgler der skal bruges til hæklet nederdel til månebarnet :) og så mere stof - som min kæreste så pænt siger: "du har skam heller ikke noget i forvejen, vel?" ... :)

tirsdag den 26. januar 2010

mandag den 25. januar 2010

Change away - gardinstof :)

Dette skønne gardinstof fandt jeg i dag, og der er rigtig meget :) derfor vil jeg oprette en change away med større eller mindre stykker alt afhængig af hvad byttehandlen er :)
Bytte fx: retro stof, retro tapet eller Elsebeth Gynthers smækbukser-mønster i str. 92 :)

Look what I got :)

Se mine nye fine sager. Søde Julia har sendt mig den skønneste pakke i dag - den fine halskæde (ønsket navn blev månebarn) og filtspænderne som jeg har vundet i hendes give away :) TUSIND TAK - jubler stadig over at du trak mit navn!!!
Og lige inden jeg vandt havde vi byttet en change away, hvor jeg fik hjertestoffet og det skønne tapet mod patworkstykker.... YUM, jeg elsker gaver :o))))

Lidt lækkerier fra weekendens genbrugshandler :)

Skønt stof og hæklede stjerner er nu også en del af den kreative samling - noget købt på ts, andet fundet i 3 genbrugsforretninger i Sønderjylland i weekenden... må nok hellere udvide til 2 plans lejlighed... (overvejer om det er under eller overboen vi skal forhandle med Ü)

Hæklet nederdel til månebarnet :)

Så blev jeg endelig færdig med denne skønhed - nederdelen i bomuldsgarn og hæklet i fastmasker :) I ser bagsiden her med de fine knapper som jeg har fået af hende her.
Månebarnet og jeg har været på weekend hos mine forældre og søskende i Sønderjylland, hvor jeg kommer fra! Vi havde en dejlig og afslappende weekend, hvor jeg hæklede denne nederdel færdig, så lillepigen kunne få den på ud til sin faster i dag, hvor hun holder fridag mens moderen starter på sidste uge i praktik... åhh glæder mig lidt til at have lidt mere fritid, selvom det er 7ende og sidste semester der snart går i gang. Men her i min praktik har jeg haft 32 timer i ugen (som jo er et fint timetal), men pga det sk... modulordning i Århus kommune har vi kun 35 timers pasning, da vi simpelthen er nødsaget til det pga økonomi... nu giver vi 3200, men skal op på 4000,- hvis vi stiger til 45 timer. Og selvom jeg jo selv ved hvor hårdt det rammer institutionerne med 35 timers modulbørn og under, ja så har vi altså valgt det, for ikke at sidde i mere gæld, inden vi forhåbentlig kan realisere vores drøm om at købe hus til sommer!! Og vi har jo kunnet nøjes med 35 timer (med fantastisk hjælp fra faster og onkel!!!)... Men det har gjort at jeg har måttet bringe og hente en halv time inden og efter egen arbejdstid, samt holde hende hjemme på mine frifredage en gang i måneden! Som jo har været dejligt (!!!), meeen det blir nu også skønt at have lidt alenetid herhjemme, selvom eksamner også skal passes :)
Se også Smilehuller der har lavet en nederdel alla denne, og det var sammen med hende at jeg blev inspireret, da en af forældrene i min praktik-institution havde hæklet én til sin datter.

fredag den 22. januar 2010

Ugle-sækkestole :)

Så er uglesækkestolen syet færdig, pakket ned i bilen og er i eftermiddag på vej til Sdr. Jylland til sit nye hjem! Den lille uglepude i højre nederste hjørne er allerede derhjemme :)
Dette er den tredje uglesækkestol jeg har syet:) Meget simpel designet og nem at sy.

torsdag den 21. januar 2010

Gaver der bare beriger dagene :)

Siden jeg er begyndt på at blogge har jeg fået rigtig meget stof, papir, materialer og bestilt tapet er også på vej :)
Og som noget ekstra i hverdagen får jeg byttet mig til de lækreste ting!!! Og så er det jo også bare skønt når man vinder i give aways, og det er sket nogle gange Ü
Her er nogle ting jeg har fået ind af døren her de sidste par uger:
*2 bedårende pudebetræk, en fin vase som jeg en dag godt kunne finde på at spraymale i en pastelfarve og så en superskøn hjemmetapeseret kasse fra Kolorista
*Strikket vest til månebarnet fra Lille Hippie - hun er bare så KÆR i den!!!!
*Krea-pakke fra Den flyvende kuffert med en masse lækkert stof, knapper og broderier!!! Åhh det kribler
*Hæklet abe som jeg bare elsker og så retrotapet (ikke på billedet) fra Pralerier!!!
Tusind tak piger, jeg er simpelthen så glad for mine bytterier :)
Det bedste i verden bl.a., er at give gaver!!! Meeen elsker nu også selv at få nogle :)
Lige nu er jeg ved at sy en ugle færdig til Pralerier, pakke mine de sidste to give aways (førstepræmien er sendt), samt forberede 3 gaver til de tre deltagere i min gaveleg!! OG så er der også lige en kæmpe ugle aka sækkestol som jeg er ved at færdiggøre... denne skal overrækkes til min lillebror (efternøleren bliver 7 år i dag) i morgen når jeg kommer hjem på weekend i morgen med månebarnet, mens kæresten skal arbejde i Århus.

Hurtigt cookies i ovnen :)

Igår aftes skulle jeg besøge min bachelormakker og snakke om praktik, eksamener og 7. semester (juhuu lige om hjørnet!!!). Og jeg havde sagt at jeg tog kage med :) men pga sygdom tirsdag havde jeg ikke fået bagt der, og stod igår i Trøjborgcentrets bager og kiggede på noget meget kedeligt kage :( derefter ind i Løvbjerg og kigge på vakumpakket købekage eller småkager.... Heller ikke noget spændende... What to do?? Hvad havde jeg lige derhjemme?? Hmmm brun farin, mel, sukker, æg, bagepulver, smør, vanilliesukker.... COOKIES!! Nå nej, er det ikke noget med rørsukker, hasselnødder, god mørk chokolade? Kiggede i chokoladeafdelingen hvor der ikke var noget særligt at komme efter. Men så faldt jeg over Odense Marcipans chokoladeknapper 60 %... KØBT! Glemte rørsukker.
Så da jeg kom hjem, faldt jeg over denne opskrift.... Tænkte det nok ikke ville blive rigtige cookies, med de simple ingredienser!!! Men det er bare de bedste EVER!!!!!

Deler dem nu med jer :)


70 g. brun farin

130 g. sukker

125 g. blødt smør

½ stang vanille eller 3 tsk. vanillesukker

1 æg

1 tsk. bagepulver

150 g. hvedemel

½ tsk. fint salt

½ decilieter havregryn

200 g. chokoladeknapper

Tænd ovnen på 175 grader.Rør brun farin, sukker og blødt smør sammen i en skål. Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud med spidsen af en lille kniv. Rør vanillekornene i smørblandingen. Slå ægget ud og rør det i. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Rør det i dejen. Hak chokoladen i både små og store stykker. Bland chokolade og havregryn i dejen. Kom bagepapir på 2 plader. Tril kugler af dejen og sæt dem med god afstand på bagepladerne -kuglerne flyder nemlig ud, når de bliver bagt. Bag en plade af gangen. Sæt bagepladen i midten af ovnen. Bag 10-15 minutter, til kagerne er lidt brune i kanten. Lad dem køle af på pladen i 7-10 minutter, til de en faste.

Tips:Havregrynen giver cookies'ene en karamelsmag. Disse er et sikkert hit hos store som små. Kan laves i almindelig småkagestørrelse eller store som amerikanske cookies. Prøv jer frem.

tirsdag den 19. januar 2010

Gaveleg - måske til dig???

Idag fik jeg en glædelig overraskelse ind af døren :) Posten kommer næsten dagligt med enten stof, noget jeg har købt på ts eller change aways med jer skønne kvinder!!! Og har flere ting der snart kommer på her på bloggen!
Men i dag dukker den nederste pakke op fra Snublefod! Og sikke det varmer når man ligger der syg og sover og lige pludselig bliver kimet ned af posten der ringer på!
Længe før jul meldte jeg mig til en gaveleg hos hende, og vupti nu nåede den frem efter at den vist har været på færd rundt i landet :) Juhhu hvor blev jeg glad - havde faktisk glemt alt om den leg!! Og den fedeste gave ventede inde i - min nye makeup pung tro jeg!!! Tusind tak Rikke!!!
Men så er det så at DU nu kan være med i gavelegen :) kan ikke huske om det var 2 eller 3 pakker, men jeg vil udlodde gaver til 3 personer der først kommenterer på dette indlæg. Det eneste det medfører er at du selv skal udlodde 2 eller 3 gaver (hvad du lyster) på din blog!
Jeg kan afsløre at jeg vil kreere noget med mine lækre vintagestoffer :)
Nogen der vil være med???

Med hjem fra London!!

Udover gaver til månebarn, krea-soulmate og familie, ja så kom der også lidt med hjem til mig selv :)

1) 2 forskellige slags papir til kreative projekter -købt i en lokal papirshandel hvor vi boede
2) 2 lækre stykker papir fra Liberty-forretningen
3) Juhuu mit første Liberty-stof
4) Øreringe med Liberty-stof, købt i Camden Town
5) Gavepapir jeg bare ikke kunne stå for, købt i Primark
6) Og endelig ---> det lækreste og eneste vintage dynebetræk jeg kunne finde, købt på Portobello marked!!!

Uhhh looove it!!!

Med hjem fra London har jeg også fået en slem forkølelse. Oh yearh! Ikke lige hvad man havde brug for når der kun er 14 dage tilbage i praktikken og man for længst har brugt sygedoms-kvoten pga helt nedbrudt immunforsvar overfor vuggestuebørn... Har kun haft sygedag i dag, og har raskmeldt mig til i morgen pga. bedring. Men øv hvor er det træls, at det ikke bare forsvinder vupti, men at man sådan går rundt og er halvsyg nogle dage efter ens sygedag, fordi man ikke har samvitighed til at blive hjemme og pga. forpligtelser både på arbejdet og i hjemmet!!

mandag den 18. januar 2010

Kreativ blogger award :) Ihh hvor fint!!

Efter at have faldet over denne award flere steder, har jeg selv fået den :) Kan se den hurtigt kommer rundt til folk, når man skal give den til 7 andre, men derfor betyder den stadig rigtig meget! For ikke nok med, at det giver en kæmpe motivation - det giver mig også muligheden for at fortælle 7 ting om mig selv og selv give anerkendelsen videre til 7 andre :)

A) Vise den frem på bloggen

B)Linke til den jeg har fået den af : Bournonville, Westmose og Pralerier :) Tusind tak I tre!!!! Hver og én af jer besøger jeg dagligt, og I fortjener alle tre en award tilbage!!!

C) skrive 7 Ting om mig selv

D) Give awarden videre til 7 andre

De 7 ting:

1) Jeg blev d. 30 juni 2008 mor til vores lille ønskebarn Luna. Jeg var 22 år, hvilket har fået flere til at spørge om hun var planlagt! Hun kunne ikke være mere planlagt :) blev dog gravid med det samme - uden tvivl dejligt - men det kunne også have taget længere tid, og vi var bare så meget klar til det, min kæreste og jeg, så derfor startede vi, så det ville passe med at jeg tidligst ville føde lige efter 4. semester! Og 5 dage efter sidste eksamen kom hun til verden :)Familien blev overrasket, dog ikke chokeret, da de selvfølgelig godt var klar over at det ville komme på et tidspunkt.
2) Til sommer bliver jeg uddannet pædagog efter 3½ års studie og ½års barsel (har aldrig tvivlet på, at jeg ville komme tilbage igen efter barsel, på trods af familiens advarsler længe før jeg blev gravid)
3) Jeg brænder for omsorg, anerkendelse og det positive livssyn! En særlig person som er en tidligere arbejdskollega/vejleder er min inspirator.
4) Jeg blev for år tilbage kaldt naiv af en kvinde, som jeg mildest talt ikke bryder mig om! Hun var moderen til det barn, jeg passede da jeg var ung pige i hus i Kbh. At hun kaldte mig dette, gjorde mig meget ked af det! Senere har jeg med tiden fundet ud af at jeg slet ikke er naiv. Men GODTROENDE - som hun og hendes mand udnyttede til fulde! Jeg var sku en fantastisk ung pige i hus - under nogle uforskammede krav!!!
5) Da jeg boede hjemme var jeg mildt sagt et rodehoved! Dog har det ændret sig meget! Dvs. det er dog ikke altid nemt at holde orden i en 2 værelseslejlighed når man er far, mor og barn... Og TONSVIS af legetøj og STOF!!! Men nogle gange savner jeg min evne til at overse støv, rod og fedtede spejle... for helt ærligt! Hvor meget tid bruger vi ikke på at gøre rent og ryde op når man regner over livs-basis? Det er jo det samme oprydning, opvask, vasketøj, rede seng og rengøring i morgen... Jeg kan bare starte forfra, selvom jeg lige har gjort det... Vil hellere sy, hækle, kysse mit barn og kæreste og være nærværende for dem jeg har kær.... DET er vigtigt!!!
6) Min kæreste er min bedste ven! Uden ham ville jeg ikke have vores lille pige og udsigten til det lykkeligste familieliv!
7) På kort tid har I og denne blogverden ændret min egen lille personlige verden... tak!

Mine overvejlser omkring valg af modtagere, er præget af at jeg har en laaaaang liste af ønskede modtagere og da det er begrænset til sy, vil jeg give en award til nogen der ikke har modtaget en eller flere i forvejen :) for ligesom jeg selv synes at det er hyggeligt at skrive om 7 ting, så nyder jeg sådan at læse med hos jer andre. Og hvis I vælger at modtage awarden vil jeg glæde mig til at læse om jer :)

De 7 modtagere:

1) Smilehuller - det her er den allermest oplagte!!!! Min sødeste veninde der introducerede denne blog- og retroverden for mig. Uden din inspiration ville jeg ikke lave og eje de ting jeg gør den dag i dag :) Du er intet mindre end fantastisk!
2) Frk. Høiriis - Mit daglige familie-"skud" udover min kæreste og månebarnet. Min svigerinde. Hvis vi ikke snakker sammen dagligt er det atypisk! Du er uundværlig for mig, og det betyder alt at du er gudmor til min førstefødte, da hende og du har et tæt bånd.
3) Den flyvende kuffert- har lige byttet den skønneste change away med hende!! Fik pakken i dag -ææælsker alle de fine ting TUSIND TAK!!!!!!
4) Frau Weber -en blogger jeg opdagede inden jul hvor jeg vandt en give away hos hende!! Synes det er så hyggeligt at læse om hende og hendes familie!!
5) Groovybaby and mama - en blogger som ofte kommenterer hos mig, og det nyder jeg rigtig meget!! Hun laver det skønneste tøj til børn, super FED stil!!!!
6) Babykuller og kriller i fingrene - som har en datter på min egen piges alder!! Derfor nyder jeg meget at se hendes billeder og læse om deres hverdag!! Og skønne ting får hun lavet!!
7) Malenes Hverdage - har for nyligt sendt mig en skøn gave, og hun fik en uglepude! Glæder mig meget til at læse med hos dig, følger dig og dine drenge trofast!!

søndag den 17. januar 2010

2 VINDERE - OG EN EKSTRA :))))

Så er vi kommet hjem, loddere er talt op - rigtig rigtig mange blev det til :)
Og da jeg bare flyver rundt på en sky af lykke ovenpå vores London-tur - se indlæg før dette - ja så har jeg lyst til at udlodde en gave mere! Dette bliver en overraskelse indtil modtageren pakker op!!

Men tilbage til vinderne:

Flagranke: Malthe og mor: SKØN SKØN flagranke... Jeg er straks med på 3 lodder :-)

Stofbetrukne knapper: Mie: Uha da hvor lækkert - kan man være med på tre lodder når man er fast læser i forvejen? Ellers er jeg klart med på to.Kh. Mie Ps: Sidder lige nu og nørkler videre på dit hækleri til vores change away :-)

Overraskelses-præmie: Frøken Fiil: Årh, hvor er den fin, den ranke...jeg smider 3 lodder i puljen og krydser fingre. Hyggeligt at læse med hos dig i øvrigt - og vældigt inspirerende ;o) Kh. Lone

Send jeres adresser til christina@ennemark.dk :) Mie, din adresse må jeg have i mine mange mails efter vores change away :)

Tillykke til alle tre!!!

LONDON-trip -beretning!

Ahh... Hjemme igen! Men hvor er jeg bare et glad menneske! Det har været de mest fantastiske dage. Vi var i Paris for 3 år siden på forlænget weekend hen over nytår. Det var så romantisk og jeg elskede Paris og har længe drømt mig tilbage. Men det slår London altså :) for hvor pokker, hvor er der fedt!! Måske fordi der er butikker everywhere!!! Det virker nærmest som om, at alle går rundt i London for at shoppe :) sindssygt mange mennesker overalt, og vi fik rigtig mænget os. Faktisk var det dét vi gjorde allermest. Ikke farte rundt til en masse seværdigheder, men gik mest og oplevede hele London-stemningen, så turist-attraktionere på afstand, fik taget billeder, kigget på mennesker, nød den engelske accent, shoppede gaver og ting til os selv og så fik vi kørt i metro som aldrig før. Hold da op, hvor blir det hurtigt til mange ture i metro, men hvor er det fedt at komme så hurtigt frem og det er overskueligt og nemt at finde rundt.
Vi har virkelig nydt hinanden og byen... Og vi var meget indstillet på, ikke at have en masse forventninger om hvad vi skulle nå, da vi vidste at de 2½ dage ville gå stærkt. Det kom dog ikke til at gå mindre stærkt af, at vi blev forsinket 4 timer fra Billund pga. Ryanair som vi fløj med (%¤#"XS¤%$@)
Her sidder vi så - godt placeret i Billund lufthavn efter den dårlige nyhed --> Det fly der var på vej til Billund fra Stansted i England måtte vende om pga. teknikproblemer. Så måtte vi vente indtil der kom et andet. 2½ time senere sad vi i flyet og var lettede, nu var vi på vej.... og dog! Vingerne skulle af-ises og det tog 1½ time før de var helt klar til at vi kunne lette... Så sidder man altså og bliver godt sur, når man ved at ens tid i London i forvejen er begrænset. Heldigvis havde jeg mit hækletøj med, og min kæreste morede sig noget gevaldigt over, at jeg sad der i lufthaven og hæklede på en nederdel til Luna. Men hvad jeg ikke lige havde tænkt over hjemmefra, var at jeg måske ikke kunne få min hæklenål igennem security. Havde tænkt på vand, toiletting osv. Men da vi så skulle igennem, kom jeg i tanke om min hæklenål OG min gode sysaks, der så fint lå i min håndbaggage! OH NO! Med blødende hjerte måtte jeg se til, mens min gode sysaks gled ned i skraldespanden, hvor der ovenover hang et stort skilt med en saks med et meget markeret KRYDS over... ØV!
Hæklenålen lod vi blive i tasken, for derefter med bankende hjerte at gå igennem security med tanker som "smugler, forbudte hændelser, tilbageholdelse" osv. flyvende hen over hovedet. Men så galt gik det jo ikke :) ikke så meget som et mærkeligt blik fra sikkerhedsfolkene, så jeg fik min taske og vi gik så hen til gaten hvor vi fik den ærgerlige meddelse. TAK fordi jeg måtte få min hæklenål med. Spild af god tid til hæklearbejde, hvis jeg ikke havde fået den med og jeg så bare kunne sidde der og ikke ane hvad jeg skulle gøre med min store trang til kreative syslerier! (På hjemvejen blev jeg dog trukket til side med min taske, men min taske blev scannet af et lille apparat, men fik lov til at gå uden at de skulle se ned i tasken) Pyh...
ENDELIG kom vi til Stansted, gjorde et tiltrængt stop ved Burger King, fik taget toget ind til London og så fundet en metro og et stop ud til vores hotel! Ahh... klokken var ved at være 15.30 engelsk tid (i det mindste skulle vi stille uret en time tilbage, så det ikke føltes SÅ sent!)
Hotellet var rigtig fint og søde mennesker i receptionen.
Min kæreste havde stor trang til lige at ligge lidt på hotellet, men fik ham hurtigt hevet op igen! Nu var vi jo endelig kommet herover, så skulle vi da ikk bare ligge der :) Så vi belsuttede os at tage til Camden Town, hvor vi så Camden marked, som er et fantastisk farverigt sted med punk-stemning allesteder... Der var en masse sjove boder og fede ting, men der var rigtig meget at se, så vi fik ikke det hele med, før de begyndt at lukke boderne. Det var en kæmpe oplevelse at gå rundt i det byområde. Vi fik de lækreste crepes derude, hvilket resulterede i manglende trang til aftensmad (måske også pga. det ret så usunde indtag af burgermad om eftermiddag). Så vi købte noget lækkert chokolade og tog hjem på hotellet ved 21tiden, hvor vi nød bare at slappe af og være selv uden barn :) MEN det er altså bare mærkeligt lige pludselig at være selv over en længere tidsperiode end bare en enkelt aften! Ingen trøsten, opdragelse, opmærksomhed og passen på, chance for uro om natten, tidligt op... Dog heller ikke kys, kram, latter, hendes helt uimodståelige charme og fantastiske sans for fis og ballade... Ja det var hårdt!!! Men vi sørgede for at være i nuet og så glæde os til at vi skulle hjem til hende igen lørdag.
Men at udnytte muligheden for at sove længe?? Næh nej, det har åbenbart sat sig så meget i vores kroppe at vi helt automatisk lå og vendte og drejede os fra klokken 6.00... Altså!
Lidt hårdt var det nu at høre fredag morgen, at det lille pus havde høj feber derhjemme og ikke havde sovet meget den første nat med farmor og fastre... Åhh blødende moder- og faderhjerte! Men hellere vide det end ikke! Og vi vidste at hun var i så trygge og kærlige hænder og min svigermor er højt værdsat - kunne ikke ønske noget anden! Så vi tænkte faktisk ikke meget over det resten af dagen, for nu var vi jo i London og kunne alligevel ikke gøre til eller fra!
Lidt pudsigt er at det er anden gang i træk, at hun er syg hvor min svigermor passer hende. Men natten til lørdag sov hun fra 20-9 (aldrig sket før - når klokken er 6.30 herhjemme har vi sovet længe!) Og hun var feberfri :)
Fredag tog vi på en kaffebar og fik morgenmad og derefter tog vi til Oxford Street, juhuu - kæmpe shoppinggade!! Vi fik simpelthen kigget i så mange butikker, var i Primark, Next, Liberty, Ferrari-butik, Hamleys, Disney osv. osv. Om eftermiddagen fik vi lige nok og satte os ind på en cafe og fik en stor Guiness, mmm... Om aftenen tog vi på sportsbar, fik hhv. Fish&Chips og bøf og igen Guiness. Lækkert! Billeder af metroen - super fedt at skulle finde ud af alle afgange, stoppesteder osv. :)

Lørdag morgen (inden afgang kl. 16.00 fra Stansted) tog vi til Portobello Marked - SÅ fedt!!! Helt vildt mange boder med alt fra antik, retro, souvenirs, frugt, grøntsager, tøj, accessories, nyt design, skrammel osv :)
Lige lidt stemningsbilleder :) Hjemturen gik smertefrit, og vi nåede at se vores skønne månebarn inden hun skulle puttes!! Hun blev en værre fjantetante og smed sig på gulvet, da vi kom hjem!! Så glad :) I dag har vi bare været hjemme og ikke lavet noget som helst andet end at nyde hinanden og HENDE!!!!
Nu vil jeg gøre klar til at trække give-awayen, den blir lige forsinket pga. dette indlæg!

onsdag den 13. januar 2010

Nu med nye mærker :) og nu er det fast!

å kom der en fin flad pakke ind ad døren... med mine nye navnemærkater. Har faktisk i flere måneder gået og funderet over bestillingen. For det ville også afgøre hvad navnet ville være! For et halvt år siden, meldte jeg mig ind på slyngebarn.dk, og var lidt i tvivl om hvad jeg skulle hedde. Men da lillepigen er en krudtugle med STORE bogstaver, blev det afgørende. Sværere var det, da jeg nogle måneder efter ville starte min egen blog... Jeg funderede så det knagede. Men tog en hurtig beslutning, og så var det fastlagt. Min blog skulle hedde det samme som mit brugernavn på slyngebarn, da jeg bare ikke kunne finde på andet. Dog tyggede jeg lidt over "...mor", efter at have set I andres fine navne til jeres blogge. Min blog skreg nærmest ud til verden, at jeg er nogens mor, hvor andres for mig virkede mere kreative... Og ordet krudtugle er heler ikke helt ukendt (bl.a. bogen "krudtugler og kanelsnegle"). Men jeg fik flere og flere læsere, og så var det lidt svært at ændre navn. Så jeg var i syv sind, da jeg skulle bestille navnemærkater. For hvad skulle mit eget mærke dog hedde?? Jeg søgte rund på nettet for at finde inspiration, kiggede i gamle pixibøger o.lign. for at finde lige DÈT navn... og fandt frem til et rigtig godt et, som dog var lidt langt! ...men det virkede bare ikke helt rigtigt... Selvom jeg tænkte at jeg kjunne have en blog hvor det var mine personlige beretninger og så kunne jeg have et mærke med andet navn, som er til de krearier jeg laver. Men, det hang bare ikke rigtigt sammen oppe i mit hovede. Jeg havde brug for noget sammenhængende. Og efter at jeg har overvejet det i et stykke tid nu -ja, så føler jeg faktisk allerede at jeg har et navn... en slags krea-identitet kan man vel godt kalde det? Og flere og flere kender mig som,- ja KrudtuglensMor...
Så det er altså sådan det er, her er jeg - KrudtuglensMor --> Velkommen til min verden :)
Nu vil jeg hoppe ind i seng - og måske være vågen til 6.00 af bare spænding over Londontrip! (Ja eller snorksove pga. 6-7 timers søvn hver nat efter at have fået barn, og en hundens masse timer i underskud i forhold til anbefalet - samt hverdage i hektisk vuggestue. OG og tre dage selv hjemme med månebarnet efter at den bedre halvdel har været på kursus i Sverige i tre dage)... Godnat!
Vi blogges ved efter Londontur - med billeder og beretning :)

Åhhh hvem der bare ku det der :) Skønne perlesvampe af anden blogger...

Svampe på en helt ny måde! Jeg kan ikke, øv... Men det kan hende her :)

mandag den 11. januar 2010

London baby! Snart på vej - what to see??

Så er det ved at være... ventetiden har heldigvis kun varet få uger... for fik nyheden juleaften, da min kæreste forærede mig en forlænget weekend i London i julegave :) glæder mig som et lille barn... fri fra arbejde, pasning af månebarnet, hotel, fly --> alt klaret af ham på forhånd :)
MEN! I gavekortet stod der at vi rigtigt skulle over og slappe af og bare dase - ikke for at shoppe.... "Ja ja ja" tænkte jeg; "Du blir klogere!".... Jeg kan da ikk komme til London for første gang ever og så ikke shoppe?!?! Hvad tænker manden på??? Jeg er jo KVINDE! Med utrolig stor TRANG til at shoppe... come on!
Han er dog ved at være forberedt ;)
Men så er det at jeg søger ideer til hvad vi bare skal lave derovre? Besøge en bestemt cafe for english breakfeast, et fantastisk indkøbscenter, en uimodståelig stofforretning (yes please!!!) eller specielle seværdigheder??? Især forslag til secondhand shopping ønskes!!!!

søndag den 10. januar 2010

Tjuhej - pludselig i sommerhus weekenden over!

Efter et par dages stilhed, er vi hjemme i Århus igen... Fredag fik vi pludselig muligheden for at tage i mine forældres sommerhus i Ebeltoft. Vi havde i sidste uge tænkt, at det kunne være så fedt hvis sommerhuset havde været frit, da vi ikke havde de vilde planer her i weekenden. Men et af mine forældres vennepar skulle ha været herop. Fredag meldte de afbud... Yahoo :) skidt for dem... Men godt for os :) vupti, barnevognen ind i corollaen,- bleer, vaskeklude, varmt tøj, købekage, gær, slæde, hæklegrej, brænde, rødvin... ja så var der vist ikke mere. Afsted til Ebeltoft! Jeg havde fri fredag, så månebarnet og jeg tog derop først, og så dannede min kæreste trop ved 17tiden, hvor brændeovnen lyste op, bamse&kylling spillede på dvd, æggekagen simrede på kogepladen, Luna vimsede rundt og legede og mutti her sad med benene op med rødvin i den ene hånd og hæklegrej i den anden... (ret billedliggjort, ikke??)...
Skøn weekend! Vi har ikke lavet en dyt, andet end at nyde hinanden, spise købekage og rittersport, hækle, være på kælke- og gåture, bage koldhævede boller, lege, drikke yogi tea, samt sidde ved den varme brændeøvn.... sove længe??? Tja, det tager vi når vi bliver ældre....

torsdag den 7. januar 2010

Aftenens syslerier - og godnat!

Med disse billeder vil jeg sige godnat og kravle ind til manden min :) og vores lille tornerose som jo ligger halvanden meter fra min side - Gad vide hvad hun siger til når hun som to-årig (please bank, lad hende ikke blive ældre) skal sove i eget værelse i vores længe ønskede hus... (beliggenhed, stand, størrelse vides forhåbentlig til sommer) Continues...
Fuglene er syet færdige i aften og pynter nu vores vinter/forårs-pimpet troldegren!
Jeg vil gerne lige sige tusind tak til alle de søde kommentarer om min give away - er helt overvældet over så mange deltagende, her fire dage efter den er blevet skudt i gang :) Glæder mig til at trække vinderne!!
Godnat til alle bag skærmen :)

Malerierne i hjemmet :)

Disse malerier har jeg malet i løbet af de sidste par år. Dog står det lidt stille på maleri-fronten lige pt. Store lærreder, plastik over det hele, diverse bøtter med maling osv. matcher bare ikke super godt med superaktiv 18 mdr. gammel krudtugle der er all over. Og da vi bor i en 2værelses, kræves det at der bliver ryddet op efter brug... og så går noget af kreativiteten altså lidt af for mig, da det er et stort arbejde at hive det frem og gemme det væk igen. Og mine malerier males af flere omgange for at få ny inspiration og få det lidt på afstand (dog gerne aftener i træk, så ideerne er "friske")...
Så når vi får hus engang, er planen at jeg skal have et atelier (ihhh hvor jeg glæder mig!!!!!!!) og til den tid vil jeg gerne gøre med ud af at finde steder at udstille. Men indtil da vil jeg nyde dem jeg har hængende i lejligheden :) og resten er opbevaret - suk...

2 uglepuder tilbage til change away

Så sidder der to søde ugler tilbage, som frygtelig gerne vil have et sted at bo... (og syersken mangler pladsmangel :)
4 ugler er blevet sendt afsted, og en mere er snart på vej :) Jeg er helt vild med disse change aways, har fået så mange lækre ting ud af det... og som studerende og mor er det virkeligt givende at kunne bytte ting :) så der kommer mange flere change aways fra min side!!

onsdag den 6. januar 2010

Forårsfarver - og den sødste sag fra smuttiis krearier :)


Sikke som pakkerne flyver ind af døren disse dage! Og hvor jeg dog elsker det!!! For de fleste er hjemmelavede, fra andre kreative og inspirerende blogger :) i dag fik jeg den sødeste bluse/tunika fra Christina, som vist snart må få gang i sin blog, for tror hun gemmer på en masse skatte hun selv har lavet!! Hun fik en uglepude i stedet, håber den må pynte hvor den nu får plads :) Mit lille månebarn har fået plads blandt billederne i dag, fik taget de skønneste billeder, da hun havde været i bad og rendte rundt i lejligheden i hendes badekåbe...

tirsdag den 5. januar 2010

Disse lækkerier og stemningsbilleder måtte jeg lige vise jer :) først har jeg byttet en tapet/papir pakke med Malenes hverdage, hvor jeg fik en overraskelsespakke :) og hvilken overraskelse!! 3 skønne retrostoffer, 2 svampestager skåret i træ (tror en hvis Karen blir noget misundelig :) og til sidst fik jeg 2 ugler i perler! Er helt oppe at køre over de fine gaver, taaak Malene!
Julies Kreahule
har sendt mig den utrolige søde ugle, som jeg vandt i hendes give-away... hvor er jeg bare glad for at have vundet hos dig!!
Ejsikkelej-stoffet har jeg købt på trendsales, og planen er at det skal klippes i og bruges ved symaskinen :)
Flagranken er den anden jeg lige har syet, og som er hængt op i vores soveværelse (månebarnet sover inde hos os, da vores lille trekløver kun bor i en 70m2´s 2værelses - men det fungerer indtil videre, ingen natterod :)
Marengse har fødselsdag i dag, TILLYKKE!!!!!!!! Jeg sendte hende træfuglene med retrotapet og så et par hæklede ørestikker. Hold øje med hendes give away der snart må blive trukket! Måske du kan være med endnu??

Julegavebytteri - krav: hjemmelavet :)

Min søde veninde smilehuller og jeg blev inden jul enige om at give hinanden julegaver... Men hjemmelavede :) dette satte de små grå i sving, for hun er simpelthen så kreativ og har de fedeste tapeter og retrostoffer... Og hvad hun dog ikk kan ved en symaskine!! Så der skulle rigtig findes på, og da hun har kommenteret et filtet tørklæde som jeg bruger meget, tænkte jeg at det måtte hun have :) Jeg har filtet det i blå, grå, lilla og lyserøde nuancer og har hæklet en lyslilla kant! Håber hun må blive glad for det!
Min julegave fra hende var den fantastiske skønne retro pude og de to tapeserede bøjler! Tjek hendes blog ud :)