Søg i denne blog

onsdag den 28. august 2013

Hama uro til Berta!

Min kommende guddatter Berta er lige blevet 6 mdr. Jeg har lavet en lille perle uro af mini perler, som jeg har sendt til hende :) Har fundet en lignende my little pony perleplade på pinterest og kigget efter :)

mandag den 26. august 2013

Meningitis - at blive revet ud af sin hverdag!

Advarer om langt indlæg med mange billeder (billeder taget med min mobil)!
Fredag d. 14. juni 2013 blev en helt anden dag, end hvad jeg havde forestillet mig, da vi stod op! Jeg kunne godt mærke en begyndende hovedpine, da jeg vågnede! Jeg havde heldigvis en fri-fredag, så jeg skulle ikke på arbejde! MEN! Havde lovet børnene en fridag og havde også meldt det i institutionen! Og min samvittighed var ikke til at sende dem afsted alligevel, selvom det var det jeg egentlig allermest havde lyst til! Så jeg dopede mig med panodil og tog dem med ind og se Sculpture By The Sea i Århus, som jeg havde aftalt med Luna flere dage før!
... Kunst?
Vi var ret imponeret over de fine skulpturer- jeg holdt den rimelig kørende, men mest fordi at det var jeg tvunget til!
Hjemme igen - mor nu med knaldende hovedpine! Hurtigt det nemmeste mad i begge børn og så fik jeg Kalle puttet i barnevognen og Luna fik en slikkepind og så en film, mens jeg sov halvanden times tid! Havde det endnu værre da jeg vågnede, og da Troels kom hjem lagde jeg mig igen!
Ved 18.30tiden vågnede jeg op pga. smerterne i hovedet og græd!! Tog noget smertestillende, opdagede feber og kastede så det smertestillende op, samt en masse vand og grønt slim (undskyld, men det var nu sådan det var!)
Ved 21tiden tog vi til vagtlægen (Naboen kom og lyttede efter børnene)! Vi tænkte selv noget migræne oveni en omgang slem forkølelse, måske noget bihulebetændelse (havde været meget tilstoppet i dagene op til). Da vi holdte på parkeringspladsen inde ved vagtlægen i Århus, fik jeg ondt i nakken og ryg, og nåede også at kaste vand op en gang til lige inden vi kom ind til lægen!
Han nævnte meningitis, men mine infektionstal var helt fine, så han var ikke bekymret for det! Dog turde han ikke sende mig hjem, så jeg blev indlagt på Amtssygehuset til observation og smertebehandling, og ville nok blive udskrevet dagen efter!
Men på amtssygehuset blev jeg modtaget af en læge som undersøgte mig helt indtil kl. 02 natten om natten! Hun var sikker på, at der var betændelse et sted pga. feberen. Jeg fik taget en del blodprøver (alle fine, på nær en der var på grænsen til at være for høj), blev røntgenfotograferet og til sidst tog de en rygmarvsprøve (der kl. 02 om natten!!) ! DEN fældede meningitis - hjernehindebetændelse!
Så det blev opdaget tidligt - før det viste sig i infektionstal og blodprøver! Så er lykkelig for at være blevet taget alvorlig af en læge, som ikke gav op!
Kl. 03.30 startede medicinbehandlingen - og blev pumpet med forskellig medicin ind gennem årerne uafbrudt de efterfølgende 24 timer!
Bang! Så lå man der! Indlagt og med venflon i begge hænder! Lørdag eftermiddag blev jeg overflyttet til Skejby Sygehus og var i isolation det første døgn, fordi de ville være sikre på, at det ikke var en af de farlige smitsomme bakterier! Det var det ikke! Men om det har været forårsaget af virus eller bakterie er aldrig blevet opklaret, på trods af en masse blodprøver og dyrkning! Men de hælder til virus - som er mild sammenlignet med bakterie! Dog synes jeg stadig det har været NOGET barskt og stadig er!! Og ville hellere føde igen!!! Jeg var indlagt i 11 dage, hvor de sidste 5-6 dage kun var med antibiotika behandling, og det var mest som gardering, HVIS nu årsagen var bakterie!
Jeg havde det meget skidt på sygehuset! Hele mit sansefilter føltes helt slået ned, jeg var bl.a. enorm lyd og lysfølsom, havde mange smerter i nakken, var ikke i stand til at sove pga. "hjerneflimmer" og binyrebarkhormon og så havde jeg svært ved at gå pga. afkræftede ben og en hjerne, der ikke kunne få benene til rigtig at flytte sig!
Jeg havde ganske få besøgende - simpelthen fordi min hjerne hurtigt brændte ud!
To lidt utrygge børn, der ikke ville hen til mig eller røre mig! Tror jeg så farlig ud! De kom ikke meget med ud og besøgte mig - Kalle kom to gange og Luna tre gange! Jeg var meget skidt og brugte meget energi, når de var der - og det var tydeligt at de havde svært ved at se mig ligge der!
Kuk kuk! Op til mor skulle han I HVERT FALD ikke, men kilde det kunne han godt ;)
SMUKKE blomster og chokolade kom som det første fra min dejlige efterskoleveninde!
Maden var altså ikke helt skidt, var imponeret - meget forskelligt blev der serveret og også sundt mad!
Regnbue-blomster fra min kære Laura! D. 23. juni skulle jeg have stået gudmor til hendes smukke Berta! Men dåbsfesten endte desværre uden mig! Jeg kæmpede ellers bravt for at blive klar, men dagen inden fik jeg tilbagefald og fik feber! Med det kæmpe hjerte Bertas mor og far begge har, valgte de at udskyde selve dåben og kun holde festen! Så jeg G L Æ D E R mig til snart at skulle bære Berta op til døbefonden!
De fedeste engangslippers fik jeg til at tage på, når jeg var ude af sengen! I meget moderne farve he he... Var først rigtig ude af sengen onsdag (blev indlagt fredag), hvor jeg selv hentede min morgenmad! Det var et kæmpe skridt!
Fik de smukkeste buketter - og de blev ved med at komme, selv når jeg tænkte at nu kunne der da ikke komme flere!!
Sygeplejerskerne kaldte min stue for "blomsterbutikken" :)
Blev syg lige midt i jordbærsæsonen, men min skønne søster sørgede lige for smagen af de søde danske jordbær, mmm!
"De søde mellemmåltider" er et koncept, Skejby kører for at højne livskvaliteten for patienterne og hjælpe til at få appetitten op! Skal da lige love for, at der var rigeligt med frugtgrød og kager m.m! Ikke kæmpe portioner, men der var både kage til eftermiddagskaffen, dessert efter aftensmad og noget sødt eller ost til aftenkaffen! Den første uge røg der næsten 3 kilo, men til sidst havde jeg mere appetit, så der kom der vist lidt på igen ;)  
Wilma - en ordentlig basse, som er syet af ren kærlighed (efter Tusindfryds bog) og er en af Bertas dåbsgaver fra os! Numsen blev syet i hospitalssengen - det var det sidste jeg manglede (udover kjolen), inden jeg blev syg (sad og syede skuldrene sammen, aftenen inden jeg blev indlagt)!
Smukke smukke blomster fra Bertas bedsteforældre! Jeg havde endnu ikke mødt dem på dette tidspunkt, så var enormt rørt over den tanke de sendte mig!!
Et meget personligt billede! Men jeg har det godt med at vise jer det, og jeg glædes ved at vide, at jeg er videre nu, men at denne tid i mit liv ikke kan viskes ud! Den indebar mange smerter, mange frustrationer, mange tårer, en følelse af fuldstændig afmagt, men samtidig også den største kærlighedserklæring - nemlig omsorgen fra min familie, mine venner, mine kollegaer og følgere på instagram!
En lille tekst til et billede, der hænger på afd. Q1 - synes det er så enormt sigende og det var lige sådan jeg havde det, da jeg blev udskrevet tirsdag d. 25. juni 2013!
Hjemme igen! Dette billede er taget lige efter, at de var kommet hjem fra vuggestue og børnehave den dag, hvor jeg var blevet udskrevet!
Nu skriver vi snart september, og jeg er fortsat sygemeldt! Jeg er tilknyttet en neuropsykolog, skal til en alm. psykolog og har også opfølgende samtaler ude på Skejby Sygehus!
Infektionen er væk - men min hjerne er stadig påvirket og skal hele! Den er forstuvet kan man sammenligne det med! De snakker også om at det er ligesom en slap muskel - den er der stadig, men skal trænes op! Jeg kæmper rigtig meget med meget lav mental energi, træthed, hurtig udbrændthed, hukommelsessvigt, manglende overblik, koncentrationsbesvær og har meget svært ved udtænkning og problemløsning - der kan jeg gå helt kold!
Min hjerne vil komme sig helt, men det tager tid siger de, og jeg kan måske opleve følgevirkninger et par år efter! Men alt i alt, er der sket rigtig meget bedring siden indlæggelsen og jeg begynder at affinde mig mere og mere med situationen og acceptere at det tager tid!

torsdag den 22. august 2013

Kalles vægmaleri!

Et "lille" vægmaleri blev til, kort tid før jeg blev syg! Hans værelse er nu mere eller mindre færdigt - vi mangler kun lige nogle enkelte ophængnings-projekter, så viser snart det endelige værelse frem :)

onsdag den 21. august 2013

Diaper Cake til Christian!

Min skønneste Randi, fra min folkeskoletid, er blevet mor :) er så rørt og glad på hendes vegne!!! Hvor er det stort, at opleve det på nært hold! Hun har fået den sødeste lille Christian i juli måned - og selvom de bor 2 timer fra os, så kom jeg hurtigt på barselsvisit, takket være min kæreste, som gladeligt kørte os alle fire derned! Jeg kan ikke selv køre så langt endnu (pga. meningitisen)! (Glæder mig dog lidt til at komme ned til dem helt selv, så jeg rigtig kan dikke baby - uden mine egne unger hængende om halsen :)
Jeg har hæklet en freestylet ko til ham efter en hæklet ko, som jeg har set på pinterest! Derudover har han fået en diaper cake med forskellige lækre sager og Småfolk sengetøj!
Grunden til denne gave er både, at de bor på en gård og hans far er landmand (samt John Deere tilhænger) og så har min veninde og jeg altid haft noget med køer (ko-puder, -bamser, -nøgleringe m.m ;) derudover har hun været aupair i USA, så har længe leget med tanken om en diaper cake!!

Stort tillykke puttehøne!!

Traktor Kalle!

Min elskede Kalle er V I L D med traktorer!! Det var et af hans første ord og han siger det mange om dagen :) så det passer ham rigtig godt, at der høstes mange steder omkring vores hus lige nu, for det er lig med traktorer, både på vejene og marker :)

tirsdag den 20. august 2013

Sommeren 2013!

Der er sket meget de sidste 4 måneder!
Mine dejlige unger har rigtig knyttet bånd - og leger, tumler og fjoller meget af tiden :) Her er de sammen til min kærestes mormor og morfars guldbryllup! Kalle er dog nu helt lyshåret efter solens affarvning :)
Vi har fået drivhus (og nyder godt af tomater og agurk de her dage!!)
Den danske sommer har jo været suveræn i år!! Vi har prøvet så vidt muligt at få det bedste ud af den på trods af mine følgevirkninger fra meningitisen!
Og så har vi fejret både Troels 32 års fødselsdag og Lunas 5 års fødselsdag :)

søndag den 18. august 2013

Hello there!

Gud hvor er det mærkeligt at være tilbage efter over 4 mdr.s fravær! (kunne knapt nok huske hvordan jeg kom herind)!
Men bloggen har længe luret på mig... og har fået en hård konkurrent i instagram (krudtuglens mor)!

Jeg har haft tænkt den tanke, om det så skulle være slut med bloggen... men har ikke haft mod på eller lyst til helt at trække stikket ud!

Og kreativ er jeg stadig, så har forsat ting jeg gerne ville vise jer :)

Dog har sommeret været præget af en sort sky herhjemme - for i juni måned blev jeg ramt af meningitis (hjernehindebetændelse) og kæmper fortsat for at blive helt rask! Men jeg blev mildt ramt og det blev opdaget tidligt, så jeg er blevet lovet helt rask på sigt!! Nu går jeg hjemme og er sygemeldt, og håber på at det ikke varer for længe, før jeg kan komme tilbage til mit højt værdsat job og kollegaer!

Måske at dagen i dag kan være startskuddet til flere indlæg fra min side af!