Søg i denne blog

fredag den 31. januar 2014

Lus.... Smut!!


Vi har haft uventet (og uvelkommen) besøg her i januar måned! Også kendt som den måned, hvor de små bæster mest er at finde! I er nok ikke i tvivl om hvilke "gæster", som jeg snakker om! Nemlig lus... 
Øv hvor jeg hader dem! Ikke desto mindre kan de rigtig godt lide mig og min datter, Luna! De kommer nok med hjem fra børnehaven, og der har de opslag om lusetilfælde, men jeg kan have mine tvivl om alle får kæmmet deres børn. Vi har i hvert fald haft rigtig svært ved at bekæmpe dem, og vil heller ikke ligge skjul på at jeg synes det er vildt svært at kæmme og blive sikker på, om jeg har fået alle med! Vi har kæmmet mange gange siden jul og også brugt den samme kur fra apoteket 3 gange. Den sidste gang fandt jeg levende lus lige efter (på trods af en udførlig vejledning, som jeg fulgte!)... 
Så da vi blev spurgt om vi ville teste Linicin, sagde jeg ja tak med det samme!! Lidt en speciel ting at teste, men ikke desto mindre meget relevant :) Produkterne er fri for parfume, parabener og gift og der vil ikke forekomme resistens!
Og endelig er vi kommet af med dem! Vi har testet to forskellige shampoos og en forbyggende spray med neutral duft! Sprayen lugter dog meget skarp i starten, synes jeg, men det aftager! Den skulle virke i op til 7 timer, og forhindre lus i at kravle over i håret, fordi at lugten (som kun de skulle kunne lugte) skræmmer dem! 
Lusene er døde af begge shampoo, og noget der nok også har en betydning for at det nu lykkedes, er at jeg er blevet bedre til at kæmme effektivt og også kende forskel på luseæg, fnulder og arp! Et husmoder trick, der har fungeret helt vildt godt herhjemme er madolie i håret, når man kæmmer. Derved hænger æg og lus nemmere fast, når man kæmmer! 
Der er lavet en smart luseradar, som viser hvor meget Linicin, der er blevet solgt i de forskellige kommuner! 
Ligeledes kan du her læse meget mere om valg af deres produkter og hvad der egner sig bedst til dit eller dit barns hår! Igang med at kæmme og bekæmpe :) 

lørdag den 18. januar 2014

Hjemmesyet sengetæppe!

For første gang i et halvt år, fik jeg i sidste uge syet ved symaskinen! Lydfølsomhed, smerter og lavt overskud har forhindret mig i at sætte mig ved den... men nu skulle det være og heldigvis blev det en succesoplevelse! Min søster fik i september et gavekort i fødselsdagsgave på et hjemmesyet sengetæppe, og hun har været med til at vælge stof (som er fra stof & stil). Heldigvis har hun været meget tålmodig, men nu glæder hun sig vist også til at få det :) 

Stadig i live!


Hej Blogverden! Krudtuglensmor her! Kan man blogge fra ipad?? Vil i hvert fald prøve - den der computer? Den er jeg bare ikke særlig god til at finde vej til. Og jeg savner jer! 
Status i mit liv: 

Jeg er her!
Ikke alle dage er lige sjove!
Jeg kæmper nemlig fortsat med mange følgevirkninger og gener fra meningitis juni 2013! 
Men det skal SAFTSUSME ikke ha lov til at knække mig!!!!!! Blev der sagt! Nå!

Håber vi snart ses igen - jeg vil prøve :)