Søg i denne blog

torsdag den 30. juni 2016

Luna Månepige 8 år!

Så blev hun 8 år! Vores store månepige. Vi har haft en skøn dag med rolig morgenfejring og gaver. Derefter kom Kalle i børnehave, og vi andre tre tog ind til Århus for at shoppe. Min hjernepåvirkning efter meningitis satte en naturlig begræsning ved to butikker. Så kunne jeg ikke holde til mere, og blev sendt hjem med bussen. Det bedste havde været, at jeg ikke tog med, men Luna og jeg havde en shoppetur på hendes 7 års fødsesldag, og det har hun glædet sig til igen lige siden. Så lidt havde også ret og hun stornød det. Derefter fik hendes far og hende shoppet igennem for hendes fødselsdagspenge fra familien, som hun havde ønsket sig til turen. Derudover har hun solgt ud af noget legetøj og møbler, så det var det fedeste at shoppe max igennem.
Jeg fik sovet en lang lur herhjemme og stod klar med romkugler, da de kom hjem og Troels fik hentet Kalle.
Aftensmaden var forberedt og stod på tunlagkage. En efterhånden klassiker ved fødselsdage herhjemme.
Luna sover nu tungt og har haft den bedste dag!

tirsdag den 28. juni 2016

Post-venlig garnbuket!

I dag har min skønne Laura fødselsdag! Hip hip hurra og stort tillykke!!
Jeg ville elske at have taget toget til Sjælland, men det tillader hovedet ikke i år. Så jeg har sendt en fin buket til den garn- og hækleglade kreative sjæl! En post-venlig buket. Lignende buket har jeg set på Instagram og tænkt på at skulle give Laura sådan én lige siden den dag.

"You listen when I have a problem. You catch me when I'm about to fall. You bring so much joy into my life. Thanks for being my friend trough it all"

lørdag den 25. juni 2016

Picnic i præstens have!


I dag tog Kalle og jeg i præstens smukke have. Lørdag formiddag er Troels og Luna til børne-MTB, og jeg er selv med bulderbassen i et par timer. Det holder hårdt med hjernetræthed og kronisk hovedpine, nervesmerter, lydfølsomhed mm, men ofte går det rimeligt, så længe det ikke går over smertegrænsen på 3 timer - og så længe jeg får min flere-timers lur bagefter. Jeg kan sagtens være meget mærket af det om eftermiddagen og om aften. Men så længe jeg kan hænge nogen lunde sammen, mens jeg er selv med ham. Jeg kan ikke holde til det flere gange om ugen. Men denne ene lørdag er lykkedes her de sidste par måneder. Nu er MTB gået på sommerferie.
Vi er ikke selv gået på ferie endnu. Troels skal arbejde 14 dage endnu. Derfor skal børnene af sted 14 dage endnu. Jeg kan på ingen måder have dem selv. Slet ikke hvis jeg skal være til stede i vores fælles ferie.
Så jeg håber på bedring/lindring de næste 14 dage, så jeg er mere modstandsdygtig i ferien. Det får jeg brug for.
Men tilbage til dagen i dag. Vores præstegård ligger ca. 500 m. fra vores hus. Skøn lille gåtur (og hurtig mulighed for tilbagetrækning phew!). Kalle var sød og glad, vi havde pakket snacks og nød haven og ingen mennesker. Vi så 2 harer komme springende. Vi legede gemmeleg og mens jeg havde talt, og skulle til at lede - så jeg så pludselig en bar numse - heldigvis min søns!! Han skulle tisse - og det skulle være NU! Op af præstens træ!! Øh NEJ det synes mor så ikke lige!! Hurtigt ud på den anden side af hækken - godt nok bondens mark. Men sønnen fik tisset - og moren havde lidt bedre samvittighed!  

Juni glimt.

Blomster fra min søde mand - jeg pev vist lidt meget den ene dag. Dagen efter ramte vi også 3 årsdagen for menigitten. Så blomsterne gjorde godt.
Lækre saltmandler. Opskrift fra Madbanditten.
Luna fylder 8 år i næste uge, så vi har fejret hende (og Troels) lidt i sidste weekend, og mine forældre og lillebror kommer i morgen. Vi havde gjort det meget enkelt med rundstykker, glasurboller, pålæg og frugt - og så tidsbegrænset til 2 timer. Jeg holdt ikke så længe. Måtte både holde 3 kvarters pause og gå før til min middagslur end planlagt. Var sengeliggende det meste af dagen og så syg af følgerne. Det tog tre dage før det vendte. I morgen kommer der heldigvis ikke så mange. Lige nu trøster jeg mig også med at jeg ikke skal prioritere arbejde. Luna skal fejres - basta!
Før jeg blev syg elskede jeg at lave brunch og stille op med en masse varme retter. Jeg kunne jonglere med rigtig mange ting inden gæsterne kom, og imens de var her. Det er slet ikke muligt nu, og energien skal i den grad forvaltes, for at jeg har det bedst muligt inden, under og efter. Svært regnskab, og jeg havde stadig sat barren for højt. Men rengøring var ordnet ugen op til (det jeg fandt nødvendigt) og jeg havde bagt boller med marmelade-midte, som var frosset ned og bare skulle lunes og have glasur og krymmel.
Hvad Luna ikke ved, er at hun får en LEGO friends plade af os i fødselsdagsgave. Jeg er ved at male på en gammel bordplade. Landskab med park, hav, sø, vej osv. Det bliver så fint og er et hyggeprojekt jeg kan finde lidt energi til lige nu.
Så vi har været i gang med at bygge alt hendes LEGO friends og hun har også ønsket sig en del og sparet penge sammen til at købe noget på sin fødselsdag. Der skal hun nemlig på shoppetur med far - og jeg skal måske med 1 time eller halvanden.
Der tælles ned.
Vores kreative pige har i går afsluttet 1. klasse (!!). Efter sommerferien hedder det 2. klasse. Så vildt!!

fredag den 24. juni 2016

Sankt Hans for 4. Med lidt forsinkelse.

 I dag har vi fejret Sankt Hans. I går stod det nemlig ned i stænger. Jeg havde købt en heks i Brugsen, som vi ville futte af (måske lidt synd, men orkede ikke at lave en selv, og familien var frisk - og så var den billig.)
Ungerne var max skuffede over regnvejret. Især Kalle. Han havde virkelig set frem til bål og afbrænding af heks. Så vi tog revanche i aftes i tørvejr. Det var så hyggeligt. Vi sluttede af med skumfiduser og mariekiks.
Derefter Disney Sjov og sjove slik-grillspyd fra fakta.
Roserne købte jeg i går. Fra mig til mig. Sankt Hans roser. Fordi at jeg klarer mig uden håndkøbs-smertestillende - og hjernepåvirkning uden pinex brus eller treo er en b.i.t.c.h. Det er saftsusme nogle hårde uger lige nu.
Blomster hjælper lidt ;)