Jeg håbede sådan at der stadig ville være hyldeblomstskærme, når vi kom hjem fra ferien... Og heldigvis var der det :)
Den bedste opskrift jeg har prøvet (og som min søde veninde har sendt tilbage til mig, efter at jeg havde smidt den væk):
60 skærme hyldeblomster (rystes for småkravl)
3 citroner (hvor man kun skal bruge det gule og kødet, det hvide skæres fra)
1 kg. rørsukker
500g sukker
2 liter vand
4 spsk. citronsyre (60 gram)
Vand, sukker, rørsukker og citronsyre varmes op til sukkeret er smeltet og hældes over hyldeblomster, citronskal og citronkød. Trækker ca. 3 dage.
Giver godt 3 liter koncentreret saft.
I år har jeg som noget nyt prøvet at tilføje appelsin efter tip fra min svigermor (ca. 2 pr. portion).
Da vi kom hjem var der også lækre røde jordbær, mmm....
I år har jeg prøvet at tilsætte få jordbær til samme størrelse portion - og det får den smukkeste farve.
SvarSlet