Søg i denne blog

fredag den 16. april 2010

NY sigthseeing: Metro, Ground Zero, Frihedsgudinden, Brooklyn Bridge, Wall Street, Rockefeller Center, Hard Rock Cafe og Central Park!

5 overnatninger blev det til i NY! Hjemmefra havde vi gjort os overvejelser om hvad vi gerne ville se, men uden at ligge os helt fastlåst. Vi fik set det hele, ja og faktisk meget mere ved bare at gå rundt i New York og opleve den helt specielle kultur. Vi ville gerne have set Lion King - The Musical, men det var ikke til at opdrive billetter. Så de helt store musical bør bestilles hjemmefra, men man kan være heldig, at spare 30-50 % på nogle mindre musicals ved at stå tidligt op og stå i kø ved Times Square, hvor der bliver frigivet billigere billetter. Først til mølle-princip!Min skønne søster, i færd med dagens seværdigheder :) Dog startede hver morgen med hotellets morgenmad - bagels og donuts! (Og faktisk også wienerbørd, som de kalder "Danishes") Efter 5 morgenmåltider, er man ligesom også mættet af denne lidt fede morgenmad... Men lækkert alligevel bare at smovse - det var jo vel ferie :)Lidt atypisk kontrast - politimand til hest - og så metroen der farer rundt i undergrunden!Ground Zero.... En stor byggeplads. Men alligevel fornemmede man kaos, sorg og ønsket om at mindes! På plankeværket rundt om vises store billeder hvad der bliver bygget. Deadlinen er d. 9/11-2011... 10 år efter.Hendes Frk. Frihedsgudinden. Vi så hende på afstand fra gratis-båden til Staten Island. Dejligt at spare penge, også fordi at min søsters oplevelse med at komme over på øen og se hende nedefra og op ikke just havde været noget særligt og det er meget tidskrævende pga sikkerhedstjek.
Wall Street. Et hurtigt kig blev det til, da vi var på vej op mod Brooklyn Bridge. Hvis ikke det var for skiltet, havde jeg ikke lagt mærke til noget særligt der. En meget smal gade, og uden at man egentlig kan se så meget.Brooklyn Bridge. En skøn gåtur og en ubeskrivelig smuk udsigt over Manhattan!Chinatown, Little Italy og Rockefeller Center fik vi også besøgt (gode spisesteder Ü)!Stay-In nigth med kiks, ost, mangojuice og chilispiced tørret mango... Hard Rock Cafe og nogle dejlige farverige drinks!!Central Park. Det gudeskønne grønneområde, der ligger helt malplaceret mellem alle de høje skyskrabninger. Men uundværligt for alle newyorkerne, og hvor kan jeg godt forstå det...Farvel til hotellet og med bus på vej videre!

Et farvel til den mest fantastiske by... Nej vent... På gensyn :)

Næste stop: Washington DC!

6 kommentarer:

 1. Fede billeder!

  Jeg har aldrig været der, men hvor vil jeg dog gerne!!

  SvarSlet
 2. Aj!
  Hvor er det altså super dejlige billeder.
  Jeg ville SÅ gerne afsted på sådan en tur ;)

  Ha' en dejlig weekend!

  SvarSlet
 3. Det lyder bare til I har haft den dejligste tur. NY er en helt fantastisk by, den kan ikke sammenlignes med noget andet :) God weekend!

  SvarSlet
 4. Tak for de skønne billeder og den fine rejsebeskrivelse. Jeg glæder mig helt sindsygt!

  SvarSlet