Søg i denne blog

lørdag den 10. april 2010

Turen gik til... USA :)

Så kom dagen. Den længe ventede dato, hvor jeg for første gang skulle sætte mine ben på amerikansk jord. Tiden op til denne dag, havde været noget kaotisk med min kærestes indlæggelse pga. sygdommen Sarkoidose, samt min egne forberedelser til min værkstedsfags-eksamen på pædagogseminariumet! Så det var lidt tumult at sige farvel til mand og barn ovenpå et par hektiske uger! Men samtidig var det også enormt tiltrængt at komme væk fra praktiske gøremål, aftaler, forpligtelser og daglige telefonsamtaler... Dagene med barn og studie er nøje udnyttet til det maksimale, og lige inden jeg tog afsted var det nok lige lidt mere udnyttet end hvad godt er for sindet...
Vi fløj med Lufthansa til Frankfurt torsdag d. 25 marts kl. 6.00! Efter ca. 1½ times flyvning kom vi til Frankfurts gigantiske lufthavn og der skulle vi vente til over middag, før vi skulle med Lufthansa videre til Philidelphia... En tur på 9-10 timer, men hvor fløj de timer dog afsted på trods af spændning og blafrende sommerfugle i maven! Foran ens siddeplads var små fjernsynsskærme, hvor man kunne se tv-serier, tegnefilm, høre musik, følge flyruten og ikke mindst se en masse nyudkomne dvd-film - endda nogle der stadig går i biografen herhjemme - FEDT :) Stewardesserne spændte konstant frem og tilbage med mad og drikkevarer der var med i prisen, så der manglede ikke noget! En lur blev det også til, men vi sad i midterrækken og havde derfor ikke det vilde støtte til nakken. Så lidt øm blev vi, men lige pludselig var vi fremme i USA (og min hæklenål havde overlevet hele turen i håndbagagen uden at blive taget - på trods af voldsom frygt for de strenge sikkerhedsfolk, men det skulle prøves og det gik jo strålende)...
Endelig ankom vi til Swarthmore, efter at være blevet hentet af min søster Simones værtsfamilie. I september sidste år kom hun hjem efter et års ophold i USA som aupair. Og da mine forældre og lillesøster besøgte hende sidste år, blev jeg hjemme med månebarn på 6 mdr. samt min lillebror på 6 år!
Omgivelserne var helt ubeskriveligt dejligt - lunt, blomsterne duftede og træerne havde de skønneste blomsterknopper! Vi tog først hen til Swarthmores College, hvor Simones værtsfar træner soccer-teamet, og hun måtte bare som det første derhen og gense de fantastiske omgivelser!! Og hvor kunne jeg godt forstå hende... De smukkeste bygninger og fodboldbanen som taget ud fra en amerikansk ungdomsfilm... Jeg elskede det! Der var så smukt!!
Min søster med de to skønne børn som hun passede :) Læg mærke til påskeliljerne i baggrunden, jeg var helt tryllebundet efter den lange vinter med sne, sjap og grå himmel!
At møde hendes værstfamilie og børn var helt fantastisk. Som 18årig drømte jeg selv om at blive aupair, dog i Californien! Men pga. frygt for voldsom hjemve til mine forældre og min meget lille lillebror på kun 1½, valgte jeg at blive ung pige i huset i København som springbræt til et evt ophold som aupair i USA. Men så kom min kæreste Troels ind i billedet... og ja så hed det ligesom hausfrau i Århus i stedet! Efter en lidt søvnløs og forstyrret nat pga tidsforskellen og det at min søster og jeg vækkede hinanden på skift pga uro, stod vi op til en ny dag... I det store amerika. Ikke langt fra Swarthmore ligger Media - den første fair-trade by i Amerika.
Wikipedias beskrivelse:
"To meet the criteria for certification, Media passed a council resolution in support of fair trade, serve fair-trade coffee and tea in local government meetings and offices, ensure that a range of fair-trade products were available in local restaurants and businesses, raise popular support and provide media coverage for the fair-trade campaign, and convene a fair-trade steering committee to ensure continued commitment."
Lige mig :) Vores tur til byen bød på forskellige fair-trade butikker og Trader Joes (den ultimative Organic Store med de lækreste madvarer, hvor man bare gerne mærke hele den økologiske stemning, hvor ting er lavet med omtanke og uden tilsætningstoffer.)
Og til frokost fik vi lækker spiced sushi, mmm...
Trader Joes - hvor havde jeg gerne pakket den forretning ned i min kuffert... men med hjem kom i stedet forskellige nøddeblandinger, tørret mango med chili YUM, chai latte instant og økologiske chokoladekiks.
De smukkeste træer med lyserøde blomster dukkede op alle steder... vi havde lige ramt yndlings havesæsonen derovre :)
De næste par dage følger indlæg om:
*New York - Empire State Building, Times Square, Central Park, Brooklyn Bridge, Ground Zero, Soho, Frihedsgudinden, Garment District (Masser af stof-butikker samlet et sted)
*Macy's - blomsterudstillingen
*Washington DC - Det Hvide Hus, Georgetown, Cherry Blossom festival, The Capital og Monumenterne
*Easter Egg Hunt
* Hjemkomst og alle de ting jeg fik brugt en masse penge på

9 kommentarer:

 1. Hej Christina. Det lyder som en super tur du har haft. Tusind tak for nøglesnoren og stoffet i din gave-leg. Jeg har slet ikke nået at føre den videre endnu, men det kommer (efter de nye regler), så du skal også have noget igen fra mig...tænke tænke, hvad mon jeg skal lave?
  Har du set jeg har en ny give-away?
  KH Mia

  SvarSlet
 2. Hvor er det sjovt, jeg har lige meldt mig og er ved at linke - blev helt kulret, da jeg så dine fine præmie - må bare vinde :)
  Er glad for du kunne lide nøglesnoren. Ville gerne ha lavet noget andet, men det var tiden lige til :)

  SvarSlet
 3. Det lyder bare helt fantastisk spændende og jeg vil sidde klinet til skærmen i venteposition på de kommende indlæg. Jeg skal til NY (Og USA) for første gang her til sommer og er i fuld sving med at planlægge og blive inspireret. Så det kan bare ikke blive bedre :-D Tak fordi du vil dele.

  SvarSlet
 4. Flotte bilder !Ser ut som du hadde en flott USA-tur!

  SvarSlet
 5. Karin; hvor er det fedt at kunne give inspiration videre :) Håber at kunne komme med noget du kan bruge!
  Pai; ja det var helt fantastisk :)

  SvarSlet
 6. Håber også at jeg en dag kan tage min mand og min Luna med på sådan en tur..det må være fantastisk at opleve!

  SvarSlet
 7. Hej Christina!
  Fedt at læse om turen, jeg gad da godt lige en tur ind i Trader Joes :o) Jeg har boet mange år i Tyskland og der har de også bare rigtig mange fede økoshops, ja eller rettere sagt supermarkeder. De er vildt fede at komme ind i, især hvis man som mig elsker at gå og kigge på alt i sådan nogle helsekostforretninger :o)
  Glæder mig til at læse videre...når man nu ikke selv lige kommer ud at rejse, kan man da leve gennem din rejse hehe ;o)
  KH Mette

  SvarSlet
 8. Artig å lese om turen din! Gleder meg til å lese om "stoff gaten".

  SvarSlet
 9. Ser ud til at have været en dejlig tur! :)

  Lidt pudsigt, vi har en bekendt fra Swarthmore, og planlægger selv at vi skal over at besøge ham engang, så nu har jeg da set lidt billeder af stedet..

  SvarSlet