Søg i denne blog

fredag den 3. februar 2012

Little Miss Chickenpox!

Skolkoppe-epidemi i børnehaven har nu også ramt vores månepige, og vi fandt de første skoldkopper i går aftes! Ikke lige hvad jeg sådan havde planlagt for min sidste uge inden termin! Godt nok har jeg taget en dag ad gangen, og ikke planlagt en masse eller har en masse ting, som jeg bare skal nå. Men jeg har virkelig nydt hverdagene, hvor jeg lige har haft noget alene-mor-tid, har kunnet være kreativ, bygget rede og få hvilet inden Luna er blevet hentet. Og nogle dage har jeg ikke lavet en dyt - sovet middagslsur i 3 timer, læst bog og set fjernsyn! Og andre dage har jeg haft Luna hjemme eller afleveret sent og hentet tidligt :)
Men næste uge bliver nu anderledes, da månepigen skal være hjemme ved mig, til hun er ovre skoldkopperne! Og det er heller ikke helt tosset bare at prioritere hende, give mor-omsorg og hygge! Og som det ser ud lige nu, som er hun MEGET mildt ramt! Ingen feber, hun har været så glad og frisk i dag og antallet af skoldkopper er begrænset! Meeeen det er jo ikke til at vide hvordan det udvikler sig, især også når skoldkopperne begynder at klø, men vi krydser fingre for at hun kommer let igennem det...
Også især nu hvor jeg er 38+5 uger henne :) det er liiige tæt nok på terminen og den forestående fødsel! Men på den anden side - hellere nu end om et par uger!
Var til jordemoder i torsdag, alt ser fint ud og han vurderes til 36-3700 gram (bassedreng)! Dog står han højt i bækkenet og har fået besked på, at ved vandafgang skal jeg ligge ned og hentes med ambulance! Dette er den normale procedure, for at at navlesnoren ikke ryger ned foran hovedet ved vandafgang, fordi han ikke står fast. Så det har da også gjort det lidt spændende, ift. at Luna nu er hjemme i næste uge... men er nu meget rolig - sidste gang blev vandet taget ude på Skejby efter 10 timer med veer... så selvom det kan være anderledes denne gang, er det ikke noget, der gør mig urolig! Vi må se hvornår og hvordan han melder sin ankomst... det kan sagtens først være efter terminen! Det gør mig heller ikke så meget, at prøve at gå over tid. Sidste gang blev Luna født på terminsdatoen og jeg nåede ikke rigtig at nå til "utålmodigheds-fasen"... ikke at jeg tror det er så spændende en oplevelse, men jeg havde det faktisk lidt svært med at undvære det lille liv i maven i noget tid efter fødsen, fordi hun kom, før jeg havde regnet med. Jeg havde en eksamen 5 dage inden termin (som jeg nåede) og først derefter slappede jeg helt af og lige ville nyde de sidste par uger inden hun kom (for troede jeg helt sikkert ville gå 10-14 dage over!)  Men ja, man kan jo ikke rigtig regne med noget som helst, så jeg tager en dag ad gangen og glæder mig til at møde og nyde vores lille skabning og det fjerde medlem i vores familie :)
I eftermiddags fik vi lavet lækre hjemmelavet trøfler, mmm :) Har bare rørt en købe marmor-kage med flormelis, godt med kakao, hindbærmarmelade, lidt ribsgele, havregryn og romessens i kitchen-aiden og derefter trillet i hhv. kokos og krymmel. Det kan også laves med en rest chokoladekage, hvis man har det (men der plejer at blive spist op herhjemme!) Og ellers kan man variere, som man vil eller søge inspiration og opskrifter på nettet!  
Og for et par dage siden blev disse lækre cookies bagt til barselsbesøgene... Men jo længere tid der går, jo færre cookies tilbage - må vi nok konstatere ;)
Som det sidste - et billede af den virkelig fine vugge, som går i arv i Troels familie. Nu skal vores lille dreng snart ligge i den - og bare et par måneder efter, er det vores kommende fætters tur :)

12 kommentarer:

 1. hejsa :)
  det smukke tapet på væggen med de grønne buketter - hvor kan man købe det? Og har du noget, du evt. vil bytte med?

  KH Anna

  SvarSlet
 2. Hej Anna. Uhh det er snart to år siden jeg købte den sidste rulle på en svensk side og har ikke set det siden... Har brugt næsten hele rullen undtagen et lille stykke, som jeg gemmer til et lille projekt :) desværre!!

  SvarSlet
 3. Okay, det var en skam :) - Kan du måske huske, hvad det var for en side? Synes bare, det er så fint <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm jeg tror faktisk at det var et link hos smilerynker.dk, som ledte mig derind, men kan desværre ikke lige finde linket eller huske siden... det var en side jeg kun besøgte den ene gang, i min søgen efter tapet til vores kommende hus... men som sagt det var vist tilbage i foråret 2010 :) og allerede dengang blev al retro tapet rippet hurtigt...

   Slet
 4. Ihh hvor lyder det dejligt med lillebror på vej hos jer også ;)
  Pøjpøj med den forestående fødsel og tiden-både inden, med storesøsteren og efter!

  SvarSlet
 5. Ihh hvor lyder det dejligt med lillebror på vej hos jer også ;)
  Pøjpøj med den forestående fødsel og tiden-både inden, med storesøsteren og efter!

  SvarSlet
 6. God bedring med hende..Det er meget forskelligt hvordan skoldkopper udvikler sig.Sidste jul og nytår havde vores 3 drenge det som nu er 2, 5 og 7. Den mindste fik flest og feber, den mellemste lidt skoldkopper og ingen feber og den ældste en del skoldkopper og vidst kun lidt feber.Zink spray og diverse andet findes på apoteket til kløen og køler..og spændende at følge hvornår lillebror bliver født. Følger fast med herinde sammen med nogle andre blogs..og glæder mig til at få brugt tapetet jeg købte af dig..Er ikke så produktiv.God weekend..

  SvarSlet
  Svar
  1. sjovt, hvordan det kan være så forskelligt... Tak for tippet - havde også tænkt at zink salve kunne være godt. Vi har fået noget kløe-spray fra en af de andre mødre i børnehaven, så er spændt på om det kan stilne kløenb lidt, som melder sin ankomst mere og mere... men stadig ingen feber og kun overkommelig mængde af skoldkopper :)

   Slet
 7. God bedring med Luna, håber det bliver en mild omgang.

  Jeg kan godt følge dig i det, med at ønske at gå over tid. Jeg var også overbevist ved Ida at jeg skulle gå 14 dage over tid, så da jeg fik veer 3 dage før termin, var jeg total nonchalant (det ændrede sig undervejs vil jeg sige).
  Så nyd den sidste uge, det kan jo være du føder til tiden igen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' :) indtil videre er det stadig mildt, ingen feber og rolig nat, hun vågnede kun en enkelt gang hvor hun frøs og fik en trøje på.. De er begyndt at klø lidt idag, men håber det hjælper med salve... Ja det bliver spændende om man måske kunne ramme terminsdatoen igen ;)

   Slet
 8. Uhh spændende at være så tæt på:-) Du må for gud skyld huske at sige på sygehuset at Luna lige har haft skoldkopper hvis lillebror skulle komme her en af dagene..

  SvarSlet