Søg i denne blog

søndag den 17. januar 2010

LONDON-trip -beretning!

Ahh... Hjemme igen! Men hvor er jeg bare et glad menneske! Det har været de mest fantastiske dage. Vi var i Paris for 3 år siden på forlænget weekend hen over nytår. Det var så romantisk og jeg elskede Paris og har længe drømt mig tilbage. Men det slår London altså :) for hvor pokker, hvor er der fedt!! Måske fordi der er butikker everywhere!!! Det virker nærmest som om, at alle går rundt i London for at shoppe :) sindssygt mange mennesker overalt, og vi fik rigtig mænget os. Faktisk var det dét vi gjorde allermest. Ikke farte rundt til en masse seværdigheder, men gik mest og oplevede hele London-stemningen, så turist-attraktionere på afstand, fik taget billeder, kigget på mennesker, nød den engelske accent, shoppede gaver og ting til os selv og så fik vi kørt i metro som aldrig før. Hold da op, hvor blir det hurtigt til mange ture i metro, men hvor er det fedt at komme så hurtigt frem og det er overskueligt og nemt at finde rundt.
Vi har virkelig nydt hinanden og byen... Og vi var meget indstillet på, ikke at have en masse forventninger om hvad vi skulle nå, da vi vidste at de 2½ dage ville gå stærkt. Det kom dog ikke til at gå mindre stærkt af, at vi blev forsinket 4 timer fra Billund pga. Ryanair som vi fløj med (%¤#"XS¤%$@)
Her sidder vi så - godt placeret i Billund lufthavn efter den dårlige nyhed --> Det fly der var på vej til Billund fra Stansted i England måtte vende om pga. teknikproblemer. Så måtte vi vente indtil der kom et andet. 2½ time senere sad vi i flyet og var lettede, nu var vi på vej.... og dog! Vingerne skulle af-ises og det tog 1½ time før de var helt klar til at vi kunne lette... Så sidder man altså og bliver godt sur, når man ved at ens tid i London i forvejen er begrænset. Heldigvis havde jeg mit hækletøj med, og min kæreste morede sig noget gevaldigt over, at jeg sad der i lufthaven og hæklede på en nederdel til Luna. Men hvad jeg ikke lige havde tænkt over hjemmefra, var at jeg måske ikke kunne få min hæklenål igennem security. Havde tænkt på vand, toiletting osv. Men da vi så skulle igennem, kom jeg i tanke om min hæklenål OG min gode sysaks, der så fint lå i min håndbaggage! OH NO! Med blødende hjerte måtte jeg se til, mens min gode sysaks gled ned i skraldespanden, hvor der ovenover hang et stort skilt med en saks med et meget markeret KRYDS over... ØV!
Hæklenålen lod vi blive i tasken, for derefter med bankende hjerte at gå igennem security med tanker som "smugler, forbudte hændelser, tilbageholdelse" osv. flyvende hen over hovedet. Men så galt gik det jo ikke :) ikke så meget som et mærkeligt blik fra sikkerhedsfolkene, så jeg fik min taske og vi gik så hen til gaten hvor vi fik den ærgerlige meddelse. TAK fordi jeg måtte få min hæklenål med. Spild af god tid til hæklearbejde, hvis jeg ikke havde fået den med og jeg så bare kunne sidde der og ikke ane hvad jeg skulle gøre med min store trang til kreative syslerier! (På hjemvejen blev jeg dog trukket til side med min taske, men min taske blev scannet af et lille apparat, men fik lov til at gå uden at de skulle se ned i tasken) Pyh...
ENDELIG kom vi til Stansted, gjorde et tiltrængt stop ved Burger King, fik taget toget ind til London og så fundet en metro og et stop ud til vores hotel! Ahh... klokken var ved at være 15.30 engelsk tid (i det mindste skulle vi stille uret en time tilbage, så det ikke føltes SÅ sent!)
Hotellet var rigtig fint og søde mennesker i receptionen.
Min kæreste havde stor trang til lige at ligge lidt på hotellet, men fik ham hurtigt hevet op igen! Nu var vi jo endelig kommet herover, så skulle vi da ikk bare ligge der :) Så vi belsuttede os at tage til Camden Town, hvor vi så Camden marked, som er et fantastisk farverigt sted med punk-stemning allesteder... Der var en masse sjove boder og fede ting, men der var rigtig meget at se, så vi fik ikke det hele med, før de begyndt at lukke boderne. Det var en kæmpe oplevelse at gå rundt i det byområde. Vi fik de lækreste crepes derude, hvilket resulterede i manglende trang til aftensmad (måske også pga. det ret så usunde indtag af burgermad om eftermiddag). Så vi købte noget lækkert chokolade og tog hjem på hotellet ved 21tiden, hvor vi nød bare at slappe af og være selv uden barn :) MEN det er altså bare mærkeligt lige pludselig at være selv over en længere tidsperiode end bare en enkelt aften! Ingen trøsten, opdragelse, opmærksomhed og passen på, chance for uro om natten, tidligt op... Dog heller ikke kys, kram, latter, hendes helt uimodståelige charme og fantastiske sans for fis og ballade... Ja det var hårdt!!! Men vi sørgede for at være i nuet og så glæde os til at vi skulle hjem til hende igen lørdag.
Men at udnytte muligheden for at sove længe?? Næh nej, det har åbenbart sat sig så meget i vores kroppe at vi helt automatisk lå og vendte og drejede os fra klokken 6.00... Altså!
Lidt hårdt var det nu at høre fredag morgen, at det lille pus havde høj feber derhjemme og ikke havde sovet meget den første nat med farmor og fastre... Åhh blødende moder- og faderhjerte! Men hellere vide det end ikke! Og vi vidste at hun var i så trygge og kærlige hænder og min svigermor er højt værdsat - kunne ikke ønske noget anden! Så vi tænkte faktisk ikke meget over det resten af dagen, for nu var vi jo i London og kunne alligevel ikke gøre til eller fra!
Lidt pudsigt er at det er anden gang i træk, at hun er syg hvor min svigermor passer hende. Men natten til lørdag sov hun fra 20-9 (aldrig sket før - når klokken er 6.30 herhjemme har vi sovet længe!) Og hun var feberfri :)
Fredag tog vi på en kaffebar og fik morgenmad og derefter tog vi til Oxford Street, juhuu - kæmpe shoppinggade!! Vi fik simpelthen kigget i så mange butikker, var i Primark, Next, Liberty, Ferrari-butik, Hamleys, Disney osv. osv. Om eftermiddagen fik vi lige nok og satte os ind på en cafe og fik en stor Guiness, mmm... Om aftenen tog vi på sportsbar, fik hhv. Fish&Chips og bøf og igen Guiness. Lækkert! Billeder af metroen - super fedt at skulle finde ud af alle afgange, stoppesteder osv. :)

Lørdag morgen (inden afgang kl. 16.00 fra Stansted) tog vi til Portobello Marked - SÅ fedt!!! Helt vildt mange boder med alt fra antik, retro, souvenirs, frugt, grøntsager, tøj, accessories, nyt design, skrammel osv :)
Lige lidt stemningsbilleder :) Hjemturen gik smertefrit, og vi nåede at se vores skønne månebarn inden hun skulle puttes!! Hun blev en værre fjantetante og smed sig på gulvet, da vi kom hjem!! Så glad :) I dag har vi bare været hjemme og ikke lavet noget som helst andet end at nyde hinanden og HENDE!!!!
Nu vil jeg gøre klar til at trække give-awayen, den blir lige forsinket pga. dette indlæg!

11 kommentarer:

 1. ej hvor lyder det som en dejlig tur,
  synd med din sy saks, men dejligt at høre i har hygget jer, det ser da også sådan ud :)

  SvarSlet
 2. Lyder som en skøn tur.. Jeg vil også gerne til london.. :o)
  De securityfolk i lufthavnen er nogle værre nogen.. De tager også altid mine ting, som fx. håndsprit.. Det var en slem uge i Tyrkiet uden håndsprit (man er vel sygeplejerske)... Tsk tsk.. :oD

  SvarSlet
 3. Wow sikke en skøn beretning!! Dejligt med sådan en tur.

  SvarSlet
 4. Det lyder til at I bare har haft det super skønt! I har rigtig fortjent at få en dejlig tur, og jeg er SÅ misundelig!!
  London er bare fantastisk, og fyldt med shoppe-muligheder :)
  Jeg glæder mig rigtig meget til at se dig i morgen og høre om det hele - nyd nu lille Luna :)

  SvarSlet
 5. Dejlig beretning og inspirerende billeder :-) -Hvad mon der var i den lilla Libertypose?
  God dag til dig!
  Mette

  SvarSlet
 6. Gosh, hvor er jeg misundelig! En London hyggetur kunne jeg godt bruge, suk!

  SvarSlet
 7. Hvor lyder det bare til, at I har haft en rigtig dejlig tur!!

  SvarSlet
 8. Hej hej. Det ser ud til I har haft en skøn tur. Suk, får helt London-abstinenser!

  Jeg har trukket vinderne af min første Give Away, og du er en af de heldige 2!

  Kig forbi, og se hvad du skal gøre :)

  Kh. Julia

  SvarSlet
 9. Hej.
  Jeg er glad for du fandt Portobello market lige fedt som jeg gør. Jeg elsker det!
  Dejligt at høre om jeres tur.
  Kh. Malene.

  SvarSlet
 10. Det lyder da til I har haft en skøn tur! Dejligt til jer... Og godt det gik med Luna på trods af feber - aldrig rart at være langt væk den situation..

  Men det er da lækre billeder - bliver da helt fristet - har endnu min Lonodon-debut til gode..;)

  Kh Anne

  SvarSlet
 11. Lyder og ser ud til at have været en dejlig tur, London er en fantastisk by! :D

  SvarSlet