Hermed videregives opskriften til andre kvinder/mødre/døtre i nød :)
15g gær, 3½ dl koldt vand, 1 tsk salt, 1 strøget spsk. sukker, 1 spsk. olie eller blødt smør eller plantemargarine, 100g grahamsmel eller havregryn, 350-400g hvedemel
Nødder, frugt og andre slags mel kan røres i efter ønske!
DAG 1:
1. Rør gæren ud i det kolde vand
2. Tilsæt resten af ingredienserne
3. Rør dejen med en røreske, til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Dejen skal ikke æltes med hænderne
4. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil den i køleskab til næste dag.
DAG 2:
1. Tænd ovnen på 200grader
2. Læg bagepapir på en plade
3. Form 12-14 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden
4. Lad bollerne efterhæve ca. 10 minutter
5. Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca 20-25 minutter til de er gyldne
6. Stil de nybagte boller til afkøling på en bagerist. De er velegnede til frysning.
Godt at du nåede at få bagt boller.
SvarSletTak for en dejlig nem opskrift. Vil helt sikkert snart tage den i brug, også selv om det ikke lige er i en krisesituation.