Søg i denne blog

torsdag den 21. januar 2010

Hurtigt cookies i ovnen :)

Igår aftes skulle jeg besøge min bachelormakker og snakke om praktik, eksamener og 7. semester (juhuu lige om hjørnet!!!). Og jeg havde sagt at jeg tog kage med :) men pga sygdom tirsdag havde jeg ikke fået bagt der, og stod igår i Trøjborgcentrets bager og kiggede på noget meget kedeligt kage :( derefter ind i Løvbjerg og kigge på vakumpakket købekage eller småkager.... Heller ikke noget spændende... What to do?? Hvad havde jeg lige derhjemme?? Hmmm brun farin, mel, sukker, æg, bagepulver, smør, vanilliesukker.... COOKIES!! Nå nej, er det ikke noget med rørsukker, hasselnødder, god mørk chokolade? Kiggede i chokoladeafdelingen hvor der ikke var noget særligt at komme efter. Men så faldt jeg over Odense Marcipans chokoladeknapper 60 %... KØBT! Glemte rørsukker.
Så da jeg kom hjem, faldt jeg over denne opskrift.... Tænkte det nok ikke ville blive rigtige cookies, med de simple ingredienser!!! Men det er bare de bedste EVER!!!!!

Deler dem nu med jer :)


70 g. brun farin

130 g. sukker

125 g. blødt smør

½ stang vanille eller 3 tsk. vanillesukker

1 æg

1 tsk. bagepulver

150 g. hvedemel

½ tsk. fint salt

½ decilieter havregryn

200 g. chokoladeknapper

Tænd ovnen på 175 grader.Rør brun farin, sukker og blødt smør sammen i en skål. Flæk vanillestangen, og skrab kornene ud med spidsen af en lille kniv. Rør vanillekornene i smørblandingen. Slå ægget ud og rør det i. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Rør det i dejen. Hak chokoladen i både små og store stykker. Bland chokolade og havregryn i dejen. Kom bagepapir på 2 plader. Tril kugler af dejen og sæt dem med god afstand på bagepladerne -kuglerne flyder nemlig ud, når de bliver bagt. Bag en plade af gangen. Sæt bagepladen i midten af ovnen. Bag 10-15 minutter, til kagerne er lidt brune i kanten. Lad dem køle af på pladen i 7-10 minutter, til de en faste.

Tips:Havregrynen giver cookies'ene en karamelsmag. Disse er et sikkert hit hos store som små. Kan laves i almindelig småkagestørrelse eller store som amerikanske cookies. Prøv jer frem.

9 kommentarer:

  1. Mums - den er hermed kopieret ;o)

    SvarSlet
  2. Lyder superlækkert. Tak for at du deler den. Nogle gange kommer der noget godt ud af at eksperimentere :D

    SvarSlet
  3. Mums - tror da det skal være eftermiddagsprojektet her i huset, når Karoline og jeg er alene hjemme..:)
    Hvor ser Luna bare kær ud som hun hjælper sin mor..;)

    SvarSlet
  4. De så herlige ut! Tror jeg må forsøke å lage slike i helgen. :o)

    SvarSlet
  5. det skal prøves - tak for det..

    SvarSlet
  6. Uhhh ja bag dem endelig - de er DELICIOUS :))))

    SvarSlet
  7. Nu har jeg også fået bagt de lækre cookies, og jeg kunne (mod al forventning;)) også ret godt li' dem:) God søndag! Kh Tine

    SvarSlet
  8. Nu har jeg endelig fået bagt dine cookies - og de er suveræne. Lækre bløde! Jeg havde dem med til mine vagt-kolleger i går, og de var også solgt.
    Tak for opskriften..

    SvarSlet