Søg i denne blog

onsdag den 17. marts 2010

En hård dag med sygehus-indlæggelse....

"Du skal indlægges. Nu!" Dette var den besked min kæreste fik fra Kommunehospitalet i Århus i dag. Han blev indlagt i dag. Han er de sidste to måneder blevet undersøgt for smerter i leddene, men nu er de ved at kredse sig ind på at det er noget der hedder sarkoidose. En sjælden sygdom som kun 60 ud af 100.000 bliver ramt af. Derfor er der så mange undersøgelser og prøver! Vi troede det var ved at blive afklaret og at han snart kunne få den rette medicin, men han blev ringet op i dag at han skulle akut indlægges, for at undersøgelserne kunne gå stærkere...
Hvad er sarkoidose?
Sarkoidose (kan også staves sarcoidose) er en form for bindevævssygdom, som oftest rammer lungerne. Andre organer kan også være involveret herunder: Huden, lymfeknuderne, hjertet, milten, lever, bugspytkirtlen, øjnene og nervesystemet. Samtidig med sygdommen kan der forekomme forhøjet indhold af kalk i blodet. Årsagen til sygdommen kendes ikke, men der kan være en sammenhæng mellem visse ydre faktorer samt en lille arvelig faktor.Sygdommen går ofte over af sig selv. Sygdommen rammer mænd og kvinder lige hyppigt. Det er typisk at få sygdommen i alderen 20-50 år. Hvordan føles sarkoidose? Ofte er der ingen symptomer, og diagnosen stilles som et tilfældigt fund ved røntgenundersøgelse af brystkassen. Hvis man har symptomer, kan de være meget forskellige: Almen utilpashed, let feber, vægttab, åndenød, gener i leddene, ømme pletter på huden og regnbuehindebetændelse.Hvad kan man selv gøre? Da man ikke kender årsagen til sygdommen, kan man ikke forebygge den. Da sygdommen kan give dårlige lunger, kan man lade være med at ryge og undgå at indånde røg og støv.Hvordan stiller lægen diagnosen? Ved en røntgenundersøgelse af lungerne vil man ofte finde typiske forandringer som for eksempel forstørrede lymfeknuder omkring luftrøret. Ved blodprøver kan man finde forhøjelse af et enzym (Serumangiotensin-converting enzyme, SACE), endvidere kan man ofte finde forhøjet kalkindhold. Endelig vil den blodprøve, der kaldes sænkningsreaktion, ofte være forhøjet, men den kan også være forhøjet af andre årsager. Ved vævsprøver taget fra enten forstørrede lymfeknuder eller huden, kan visse typiske forandringer være til stede. Hvordan behandles sarkoidose? Da sygdommen ofte går over af sig selv, vil man ikke give nogen behandling men blot observere forløbet. Begynder sygdommen at tage til, eller bliver andre organer ramt, kan man behandle symptomerne med binyrebarkhormon. Udsigten for fremtiden er i de fleste tilfælde god. Ofte vil symptomerne være væk i løbet af to år med kun beskedne følger.
Pyhhh er helt ødelagt... Det har været så forvirrende, frustrerende og chokerende og trængte bare til at dele det med jer.
Heldigvis vil det kunne blive helbredt hurtigt med medicinen, men hvor tager det bare lang tid... også selv om min kæreste har været igennem privat hospital pga. hans arbejde. Det er dem der har sendt ham ind som subakut patient i Århus (henvisning fra speciallæge).
I aften har min kæreste fået lov til at sove hjemme, da vi bor tæt på sygehuset. Han er stadig indlagt og pt på ubestemt tid. Han har sin egen stue, og fra i morgen regner vi med, at han bliver og sover der, for det har været så turbulent og frustrende for ham med alle de følelser. At han lige pludselig skulle indlægges, som slet ikke har været nævnt for os inden. Derudover har han i dag fået luftvejsproblemer og trykken for brystet... han er ved at erkende at han har de smerter han har, og ikke skal fortrænge det pga mig, Luna og hans arbejde... Og tror simpelthen at i dag har været en øjenåbner for ham!
De næste par dage skal gå med undersøgelser, og de skal kredse sig ind på, om det helt sikkert er sarkoidose som de tror det er. Og hvis ikke... hvad det så er!
Nu vil jeg lukke ned for bloggen, varme noget kakao og holde om ham. Han er blevet taget godt om, og vi ved at det ikke er farligt... Men indlæggelse? Det sætter bare lidt et andet lys på det....

25 kommentarer:

 1. Puha...Det må have været lidt af en chok-besked, at det pludselig skulle gå så stærkt. Men hvor er det dog dejligt, at det trods alt ikke er så alvorlig en sygdom, at medicin ikke kan hjælpe på det. Håber I kommer godt igennem den nærmeste tid, også selvom han skal være indlagt. Dejligt I bor så tæt på, så det ikke er så omstændigt at tage på besøg! Mange varme tanker i jeres retning. Kh. Julia

  SvarSlet
 2. Sikke et chok og sikke en masse oplysninger, I skal fordøje. Jeg ønsker jer alt det bedste og håber, at I kommer godt igennem.
  Klem fra
  Mette

  SvarSlet
 3. Godt han har nogen til at passe godt på ham, de bedste hilsner Heidi

  SvarSlet
 4. Pyha altså søde Christina - sikke da en omgang. Kan sørme godt forstå, du og I er ret rystede. Håber på, I snart får afklaring og kan se frem ad.

  Mange tanker og ønsker om snarlig bedring
  Helle

  SvarSlet
 5. Jamen dog - det er da ikke en særlig sjov nyhed af få! Jeg håber for jeg at der snart kommer styr på det hele igen.
  Knus

  SvarSlet
 6. Sender deg/dere de varmeste tanker, og ønsker om god bedring.

  SvarSlet
 7. Bare en kæmpe virtuel krammer til jer alle tre!

  SvarSlet
 8. Hej
  Sikke da noget for jer... hårdt, når ens nærmeste er ramt. Det lyder helt sikkert som sarkoidose - det han har. Min har haft det - noget underligt noget og heldigvis er der en god prognose.
  Fat mod og vær søde ved hinanden.
  Venlig hilsen Jette

  SvarSlet
 9. puha sikke noget -positive tanker herfra:-)

  SvarSlet
 10. Pyh...sikke en besked at få...Kan godt forstå, hvis I er chokerede og helt rundt på gulvet...Håber I får afklaring hurtigst muligt, og at han snart kommer i bedring. Kram og varme tanker fra Malene

  SvarSlet
 11. Sikke en "rollercoaster-tur" i begge har været igennem!

  Selvom din mand har gode fremtidsudsigter, så er det da vildt belastende, chokerende og angstprovokerende, at kunne se frem til år med smerter :-(

  Jeg håber virkelig det bedste for jer!

  K.H June

  SvarSlet
 12. Øv hvor en besked at få søde... Det er da slet ikke sjovt for jer. Håber det går i en god retning og han bliver helt frisk hurtigst muligt. Sig endelig til hvis du får brug for hjælp til noget!
  Sender jer en masse tanker og kram og ønsker om god bedring!

  Knus Michella

  SvarSlet
 13. Sender de bedste tanker i jeres retning og håber at han kommer hurtigt ovenpå igen! Det er da lidt af en besked at få, men heldigvis ser det lyst ud for fremtiden.. Giv din mand nogle ekstra knus og nyd hinanden!!
  Fortsat god aften herfra

  SvarSlet
 14. Ej Christina... Det var da virkelig en hård og chokerende besked at få..:( Sender et virtuelt kram afsted og håber på han får det bedre - og i finder lidt ro med hele situationen..
  Mange tanker herfra..
  KH Anne

  SvarSlet
 15. Søde Christina. God bedring med ham. Håber I snart har ham rask og fin igen.

  Knus og tanker fra
  Karen

  SvarSlet
 16. Uff dette var ikke en kjekk beskjed å få. Håper formen snart blir bedre og masse lykke til.

  SvarSlet
 17. Tusind tak for alle kommentarer! Det er helt overvældende og det varmer meget!
  Hans tilstand er i nat blevet værre, med kvalme og trykken for brystet. Så jeg kører ham over på sygehuset, når jeg skal afsted med Luna i vuggestuen og jeg selv skal ud på seminariet. Og derefter blir han derovre indtil han blir udskrevet... og hvornår det er, er der ikke nogen der ved. Aftenen igår var hård for ham, alt den pludselige opstået tjuhej og hast slog ham virkelig ud! Så vi blev enige om han skulle være på sygehuset, og give sig selv lov til at være indlagt og blive nurset om... Mere end hvad jeg lige kan gøre herhjemme med barn og eksamen :) Og derovre er der ro og han kan sove alt det han vil og kan...
  Så det danske sundhedssystem gør virkelig en indsats i vores situation! At det kom som en stor overraskelse, er midt i min eksamen og er en uge før jeg jo skal til New York - det er virkelig ubelejligt! Så det bliver spændende hvordan og hvor hurtigt det skrider frem!

  SvarSlet
 18. Stakkel mand.
  Jeg håber han snart får det bedre.

  SvarSlet
 19. Sender mange positive tanker herfra..
  Håber det hurtigt går fremad..

  SvarSlet
 20. Nomalt kommentarer jeg ikke hvis der er mange der i forvejen har gjort, da de sandsynligvis har sagt det jeg ville sige, men bliver i dette tilfælde nød til at gentage de andre.
  Det er jeg virkelig ked af for jer og sikke et chok at skulle akut indlægges, mange tanker herfra.

  SvarSlet
 21. Håber han snart får det bedre! Det må virkelig være hårdt for dig med en lille samt eksamen at se til oveni det hele.. Det er en hård omgang at komme igennem. Men det er altid noget at det kan kureres! Jeg ønsker jer held og lykke og god bedring til kæresten!
  Mvh. Julia

  SvarSlet
 22. Sikke en besked.. jeg ønsker god bedring til ham og håber han snart kan komme hjem til jer igen..

  Mange hilsner til jer..

  Kh Maria

  SvarSlet
 23. Hoppas han mår bättre nu! ta hand om er! Jag surfar vidare på din fina blogg som jag hittade tack vare din tävling

  SvarSlet